Kiderült, mi okozta Fernando Alonso balesetét

Forrás: Instagram/Fernando Alonso -
Fernando Alonso Forma-1 világbajnok baleset kórház McLaren
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kétszeres világbajnok vasárnapi balesete óta mindenki azt találgatja, vajon mi történhetett, és miért csapódott a falnak Alonso autója. A McLaren hivatalos közleményt adott ki, amiben közölték a baleset okát.

Ahogy a Life.hu is megírta, mentőhelikopterrel vitték kórházba Fernando Alonsót, aki edzés közben az egyik kanyarban letért a pályáról és a védőfalnak csapódott a Barcelona melletti montmelói versenypályán tartott tesztelésen február 22-én. Lehetett hallani olyan verziót, amely szerint a pilóta elvesztette az eszméletét a volánnál, voltak, akik ennek az okát is tudni vélték. Nemrég a McLaren hivatalos közleményt adott ki a spanyol állapotáról, amelyben a korábbi pletykákat is cáfolta – írja a formula.hu.

Forrás: Instagram/Fernando Alonso

„Örömmel tudatjuk, hogy a február 22-én, Barcelonában balesetet szenvedő Fernando Alonso állapota folyamatosan javul a kórházban, és jelenleg már a családjával, a barátaival és a kórház dolgozóival beszélget.

Minden jel arra utal, hogy a balesetet a kiszámíthatatlanul erős szél okozta, amely más versenyző tekintetében is hasonló esetekhez vezetett. Kategorikusan cáfoljuk, hogy Fernando autójában bármilyen műszaki meghibásodás jelentkezett volna a baleset előtti pillanatokban.

Az adataink szintén megerősítik, hogy Fernando autója eltalálta a pálya belsején levő betonfalat, először a jobb első kerekével, majd a jobb hátsóval. Ez egy jelentős oldalirányú becsapódás volt, amelynek következtében megsérült az autó első szárnytartó pillére és tengelye."

A balesetről készült animáción pontosan látszik, mi történt:

Négy nappal balesete után elhunyt Ben Woolf, az Amerikai Horror Story 34 éves sztárjahttp://www.life.hu/news/20150224-ben-woolf-az-amerikai-horror-story-szinesze-elhunyt-stroke-kovetkezteben.htmlNem tudtak segíteni az Amerikai Horror Storyból megismert színészén, akit múlt hét csütörtökön szállítottak kórházba súlyos fejsérülése miatt.News--Cano Cristales, a folyékony szivárvány – Íme, a világ leggyönyörűbb folyójahttp://www.life.hu/news/20150224-cano-cristales-a-vilag-leggyonyorubb-es-legszinesebb-folyoja.htmlNem mindennapi látványt nyújt a Kolumbiában található Cano Cristales nevű folyó, amely a szó legszorosabb értelmében a szivárvány minden árnyalatában pompázik.NewsOrigoCara Delevingne lenne Robbie Williams eltitkolt testvére? Kísérteties a hasonlóság!http://www.life.hu/news/20150223-cara-delevingne-modell-es-robbie-williams-enekes-kisertetiesen-hasonlit-egymasra.htmlUgyanaz a szempár, ugyanaz a szemöldök és ugyanazok a grimaszok – hihetetlen, mennyire hasonlít egymásra a szemöldökkirálynő modell és a népszerű énekes!News--Így nyüzsög Los Angeles egy nappal az Oscar-gála előtt - exkluzív fotókhttp://www.life.hu/news/20150221-oscar-lazban-eg-a-vilag-los-angeles-plane-igy-nyuzsog-a-varos-1-nappal-a-gala-elott.htmlMár csak néhány óra, és megkezdődik az idei Oscar-díjak átadása. Los Angelest ilyenkor elárasztják az aranyszobrocskák, de hogy mi minden történik még a városban, arról Boros Márta, a Los Angelesben élő magyar jogász, stylist mesélt nekünk. NewsOrigoGyászol Julia Roberts: elhunyt a Micsoda nő! sztárjának édesanyjahttp://www.life.hu/news/20150220-elhunyt-julia-roberts-szineszno-edesanyja-betty-lou-bredemus.htmlBetty Lou Bredemus éveken át küzdött a rettegett kórral. 80 éves volt.News--Klapka György gyászol - Eldobta magától az életét egykori táncpartnernőjehttp://www.life.hu/news/20150219-klapka-gyorgy-gyaszol-eldobta-magatol-eletet-egykori-tancpartnernoje.htmlKiderült, egykor táncosnő volt az a hölgy, aki néhány nappal ezelőtt leugrott a Mammut bevásárlóközpont 3. emeletéről és életét vesztette. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.