Nem érte külső hatás az Egyiptomban lezuhant orosz repülőgépet

Forrás: MTI -
bomba Oroszország pilóta rakéta lezuhant gép repülőgép katasztrófa szakértő Egyiptom hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem külső hatás miatt zuhant le két nappal ezelőtt az orosz utasszállító Egyiptomban, a pilóta nem adott le vészjelzést, mielőtt a repülőgép eltűnt a radarról - jelentette ki hétfőn Kairóban a gép fekete dobozainak előzetes vizsgálatát végző bizottság egyik tagja.

A neve elhallgatását kérő illetékes nem közölt további részleteket. Röviddel a szakértő nyilatkozata előtt a Kogalymavia (nemzetközi nevén Metrojet) orosz légitársaság vezetője hétfőn moszkvai sajtótájékoztatóján kizárta annak a lehetőségét, miszerint a Sínai-félszigeten lezuhant Airbus A-321-es repülőgépük katasztrófájához emberi vagy műszaki okok vezettek volna, szerinte csakis "külső hatás" miatt eshetett darabokra a gép már a levegőben.

A Kogalymavia orosz légitársaság lezuhant Airbus A-321 típusú repülőgépének roncsai az egyiptomi Haszana közelében szombaton. A roncsok között nem találtak túlélőt. Forrás: MTI

Viktor Jung, a légitársaság igazgatóhelyettese azt sem zárta ki, hogy a gép a katasztrófa előtti percekben szabadesésben volt, és a szabadesés okozta túlterhelés szakította szét. Hozzátette, hogy ilyen terhelést az emberi szervezet sem bírna ki.

Andrej Averjanov, a légitársaság műszaki igazgatóhelyettese kijelentette, annak semmi köze nem lehet a történtekhez, hogy 2001-ben arepülőgép farokrésze leszállás közben a földnek csapódott, az akkor keletkezett sérüléseket ugyanis teljesen kijavították. Elmondta azt is, hogy október 26-án rutinellenőrzést végeztek a gép hajtóművein, amelynek során semmilyen problémát nem észleltek. A Kogalymaviát tulajdonló holdingtársaság egyik képviselője azt mondta, hogy a cégnek nem voltak pénzügyi problémái, amelyek befolyásolhatták volna a repülésbiztonságot.

A Kogalymavia légitársaság repülőgépe az egyiptomi Sarm-es-Sejk üdülőhelyről indult Szentpétervárra, s a felszállás után 23 perccel zuhant le a Sínai-félszigeten szombat reggel. A gépen 217 utas - köztük 17 gyermek - és 7 főnyi személyzet tartózkodott, a katasztrófát senki nem élte túl. Az áldozatok többsége orosz volt, de a gépen utazott négy ukrán és egy fehérorosz állampolgár is.

Megtalálták a lezuhant orosz utasszállító repülőgép mindkét fekete dobozáthttp://www.life.hu/news/20151101-megtalaltak-a-lezuhant-orosz-utasszallito-repulogep-mindket-fekete-dobozat.htmlA hírt szombat este jelentette be az egyiptomi polgári repülésügyi miniszter egy kairói sajtótájékoztatón. News--November 6-án temetik Göncz Árpádothttp://www.life.hu/news/20151102-goncz-arpad-egykori-allamfot-november-6-an-temetik-az-obudai-temetoben.htmlMost pénteken helyezik örök nyugalomra az életének 94. évében elhunyt egykori államfőt. News--Elképesztő! Ennyivel kevesebbet keresnek a nők a férfiaknálhttp://www.life.hu/news/20151102-ennyivel-kevesebbet-keresnek-a-nok-mint-a-ferfiak.htmlAz Európai Bizottság közleménye érdekes, és egyben elkeserítő dologra hívta fel a figyelmet: Európában a nők átlagos órabére jelentősen kevesebb, mint a férfiaké. NewsThinkstockBrutális gyilkosság! Megölte volt párját, majd megerőszakolta annak húgáthttp://www.life.hu/news/20151102-megolte-volt-parjat-majd-megeroszakolta-annak-hugat-eletfogytiglant-is-kaphat.htmlAz eset még márciusban történt, amikor a pocsai férfi több késszúrással végzett egykori kedvesével, majd megerőszakolta annak tizenkét éves testvérét. NewsThinkstockGyász! Elhunyt a Die Hard sztárja, Fred Thompsonhttp://www.life.hu/news/20151102-elhunyt-fred-thompson-a-die-hard-sztarja.htmlA színész 73 évesen hunyt el, kiújult limfómája miatt.News--Ködös, párás idő lesz a hétenhttp://www.life.hu/news/20151102-idojaras-kodos-paras-ido-lesz-a-jovo-heten.htmlA héten is sokszor tartósan megmaradhat a sűrű köd, jellemzően gyenge marad a légmozgás. Olykor a napsütéses helyeken akár 15 Celsius-fokot is mérhetnek, a borult, ködös párás területeken viszont a legmelegebb órákban is csak 5 fok körül alakul a hőmérséklet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.