Schobert Norbert: "Nem velem cseszett ki a Dietetikusok Szövetsége, hanem az emberekkel"

diéta Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége fogyás harc cukorbetegség cukor Schobert Norbert
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Schobert Norbert nem a dietetikusokkal háborúzik, csupán azzal a szövetséggel van baja, amely bojkottálta, hogy cége szakmai és pénzügyi segítséget nyújthasson azoknak az embereknek, akik segítségre szorulnak. A fitneszguru most a Life.hu-nak nyilatkozott az ügyben. 

"Nagyon etikátlannak tartom a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége (MDOSZ) által indított bojkottot. 20 éve azon dolgozunk ugyanis a feleségemmel, hogy egészségesebb életet élhessenek az emberek: tömegeket fogyasztottunk le, és mentettünk meg a cukorbetegségtől, a munkánkat pedig rengeteg szakmai díjjal ismerték el eddig. Nem velem cseszett ki tehát a Dietetikusok Szövetsége, hanem az emberekkel, akik részt vettek volna az ingyenes szűrőprogramon" - nyilatkozta feldúltan Schobert Norbi a Life.hu-nak, aki azt is elárulta jogi lépéseket is tett az ügyben.

Forrás: Marton Szilvia/Life.hu

"Az Update Nyrt. keresetet nyújtott be a bíróságon a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége ellen bojkottra való felbújtás miatt" - árulta el Norbi, aki azt is hangsúlyozta, nemcsak szakmailag, hanem emberileg is nagyon zavarja a dolog. "Súlyos etikai és morális problémákat vet fel az MDOSZ tette, azt azonban hangsúlyozni szeretném, hogy nem a dietetikusokkal háborúzom, hanem a szövetséggel van bajom" - tette hozzá Norbi.

Tegnap óta attól hangos a sajtó, hogy a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége - Norbi szavaival élve - kartellként bojkottott szervezett az Update Nyrt. ellen. Mint ismert ugyanis a fitneszguru cégét is felkérték főtámogatónak Magyarország átfogó egészségvédelmi szűrőprogramjába, mely éves szinten kétszáz helyen biztosít az embereknek ingyenes szűrővizsgálatokat. Norbi örömmel vállalta, hogy a jó cél érdekében támogatásával nyújt segítséget az egészségi problémákkal küzdő embereknek. Miután megküldték számára a részvételhez szükséges szerződést, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége kijelentette: ha Norbit és cégét beengedik a programba, akkor ők kiszállnak. Később több cég is csatlakozott az MDOSZ-hoz.

Meghalt Ladislav Helge, filmrendező és forgatókönyvíróhttp://www.life.hu/news/20160201-meghalt-ladislav-helge-cseh-filmrendezo-es-forgatokonyviro.htmlSúlyos és hosszú betegség után vasárnap Prágában 88 évesen elhunyt Ladislav Helge cseh filmrendező és forgatókönyvíró, a cseh film újhullámának egyik oszlopos tagja - közölte Jaromír Kallista cseh filmproducer újságírókkal. NewsThinkstockCamilla hercegné sírva fakadt egy hivatalos látogatásonhttp://www.life.hu/news/20160128-camilla-hercegne-sirva-fakadt-a-csaladon-beluli-eroszakot-elszenvedett-nok-lattan.htmlKároly herceg felesége egy olyan szervezetet látogatott meg a minap, mely a családon belüli erőszak ellen harcol, és azokat a nőket karolja fel, akik áldozatául estek párjuk agresszivitásának. Camilla hercegné nagyon megrendült és könnyekig hatódott a tragikus történetek hallatán. News--Elhunyt a kétszeres olimpiai bajnok súlyemelő, Leonyid Zsabotyinszkijhttp://www.life.hu/news/20160114-meghalt-leonyid-zsabotyinszkij-ketszeres-olimpiai-bajnok-sulyemelo.htmlMeghalt Leonyid Zsabotyinszkij súlyemelő, aki szovjet színekben két olimpiai bajnoki címet is szerzett nehézsúlyban. NewsThinkstockBorsa Miklós, a köztévé megvert híradósa ismét munkanélkülihttp://www.life.hu/news/20160209-borsa-miklos-az-mtva-egykori-megvert-hiradosa-ujra-munkanelkuli.htmlA köztévéből távozott híradós csak néhány hónappal ezelőtt kezdett el újra dolgozni, de most ismét munkanélküli lett. News--Engedély nélkül tették bele a rajzát A Dal című műsorba http://www.life.hu/news/20160208-felhasznaltak-a-rajzat-a-dalba-nem-kertek-engedelyt-produkcio-hattereben-latszodott.htmlA Dal harmadik elődöntőjében lépett fel a Parno Graszt a Már nem szédülök című dallal, melynek háttereként egy különleges rajzot használtak díszletként. A készítőnek és a rajzfoglalkozást tartó Igazgyöngy Alapítvány és Alapfokú Művészeti Iskolának azonban nem szóltak, hogy szeretnék használni a művüket a produkció során. News--4 dolog, amit tudnod kell az idei Super Bowlrólhttp://www.life.hu/news/20160208-4-dolog-amit-tudnod-kell-az-igai-super-bowl-rol.htmlAz NFL döntője az év egyik legfontosabb sporteseményévé nőtte ki magát az elmúlt évek alatt, amelyet több mint 110 millió néző követ nyomon minden évben. A 2016-os fő amerikaifutball-bajnokságra, a Super Bowlra idén 2016. február 7-én került sor – íme 4 tény, amelyet illik tudnod, ha szóba kerül a mérkőzés. News--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.