A házi feladat káros az iskolásokra?

Forrás: Thinkstock -
házi feladat kutatás iskolás diák lecke felmérés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A leckeírástól állítólag nem lesznek okosabbak a diákok, csak megutálják a tanulást és egy csomó más képességük nem fejlődik ki - legalábbis ez derül ki egy friss kutatásból. 

Egy friss kutatás szerint, melyet a salon.com-on tettek közzé, nincs arra bizonyíték, hogy a házi feladattól okosabbak lennének a gyerekek, vagy hogy megnövelné iskolai teljesítményüket. Sőt, az otthoni leckeírásnak a kutatók szerint egyenesen káros hatásai is lehetnek, az általános iskolás korosztálytól ugyanis elveszi annak lehetőségét, hogy megtanulják értékelni és szeretni a tanulást - írja a Vs.hu a kutatásra hivatkozva. Továbbá felesleges konfliktusokat szül a gyerek és a szülők között.

Képünk illusztráció Forrás: Thinkstock

A felmérés szerint általános iskolás korban az egyedüli hasznos dolog, ami elősegíti a tanulást és az iskolai teljesítményt, az az otthoni olvasás, illetve a játék, ami javítani tudja a diákok koncentrációs készségét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.