Budapest Pride
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Több tízezres tömeg vonult a 21. Budapest Pride-on. A leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség tagjainak elfogadásáért, jogaiért rendezett menet délután indult a Hősök teréről, majd rendőrségi kordonnal biztosított útvonalon, az Andrássy úton vonult végig és a Kossuth térre érkezett. 

"A társadalom különböző közösségei velünk teljesek, idei mottónk is ezt fejezi ki: az elnyomást megélő társadalmi csoportok, köztük az LMBTQ közösség vitathatatlanul része a társadalomnak, és közösen sokat tehetünk a minket érő elnyomás ellen" - olvasható a Budapest Pride honlapján.

Mindent a 21. Budapest Pride-ról, a melegjogokról és az elfogadás fontosságáról percről percre az Origón olvashatsz.


"A társadalom teljessége csak akkor valósulhat meg, ha a többségitől eltérő identitások nyílt vállalása nem jár megbélyegzéssel,

ha senkinek nem kell titkolnia a személyiségének lényeges vonásait" - írta a Pride Fesztivált köszöntő levelében Székely László. Az alapvető jogok biztosa az idei Pride mottójára utalva azt írta, az LMBTQ-emberek, ahogyan más kisebbségi csoportok is, a társadalom integráns és értékes szereplői.

/1607/Budap201672174735

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.