Hiába a parádés szereplés: Dzsudzsák Balázs után nem kapkodtak

Fotó: Polyák Attila - Origo -
al-wahda átigazolás pénz Bursa Dzsudzsák Balázs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Már biztos, hogy Dzsudzsák Balázs megegyezett az al-Wahda együttesével, ott folytatja karrierjét a Franciaországban parádézó játékos. Bevallotta, hogy hiába nyújtott jó teljesítményt az Eb-n, nem kapott ajánlatokat a nívós kluboktól.

Arra számított Dzsudzsák Balázs, hogy az Eb után többen fognak érdeklődni iránta, de sajnos hiába várta a megkereséseket. Végül a Bursából a Közel-Kelethez igazolt a válogatott csapatkapitány, aki iránt már az Eb előtt is érdeklődött az al-Wahda.

Fotó: Polyák Attila - Origo

„Abban bíztam, hogy egy sikeres Eb-szereplést követően valamelyik nívós bajnokságba igazolhatok, a célom a Bundesliga volt. Úgy vélem, Franciaországban nem vallottam szégyent, de hiába voltam biztos benne, hogy majd megnő az érdeklődés irántam,

végül hiába vártam két héten keresztül, hogy megcsörrenjen a telefonom. Nem tagadom, ez rosszul érintett.

Az Európa-bajnokságon mást sem hallottunk, minthogy a magyar játékosok mennyire jók, itthon is minden rólunk szólt, azt hittem, nem győzünk majd válogatni az ajánlatok között. De szinte senkit nem kerestek” – mondta Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak. A focista elárulta, a berliniek nem tudták kifizetni a vételárát, a görög Olympiakosz ajánlatát pedig a Bursa utasította vissza.

Forrás: dpa/Thomas Eisenhuth

„Az Olympiakosz ötszázezer euróért vett volna kölcsön egy évre, opciós joggal a jövő évi vásárlásra. A Bursaspor elnöke viszont ezt érthetően visszautasította:

ott hevert előtte az Olympiakosz fél- és az al-Wahda hárommillió eurós ajánlata”

– árulta el Balázs, aki hozzátette, rájött, nincs ideje várni, sőt, örülhet, hogy egy csapat legalább ragaszkodik hozzá. Elmondta, nem lepte meg, amikor azt olvasta mindenhol, az anyagiak játszottak közre a választásánál, de az igazság az, hogy ez az egy konkrét megkeresése volt.

„Nem lep meg, hogy az anyagiak szóba kerültek velem kapcsolatban, ehhez már hozzászoktam.

Nem arról szól a történet, hogy volt hat, szakmai szempontból remek ajánlatom, és én a hetediket, az anyagilag vonzóbbat fogadtam el, hanem arról, hogy egy konkrét megkeresés volt.

Aki kicsit is átlátja a helyzetet, megérti, miért döntöttem így”

– mondta a játékos, aki hozzátette, még nem tett le arról, hogy topbajnokságban futballozzon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.