Több napos holttestre bukkantak a dél-pesti kórházban

Forrás: Dreamstime -
mosdó holttest kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Rendelőintézetének 9. emeleti mosdójában, a koraszülött osztálytól nem messze találtak rá egy több napos holttestre...

A Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház Rendelőintézetének 9. emeleti mosdójában találtak rá a tetemre. Elképesztő, hogy

a kórház mellékhelyiségében napokig senkinek nem szúrt szemet a holttest,

a takarítószemélyzetnek sem, akik ezek szerint már egy ideje nem jártak abban a női mosdóban, egy olyan mosdóban, ahova legtöbbször újszülöttekhez és kismamákhoz érkező látogatók járnak.

Több nap után találták meg a holttestet egy kórház mosdójában Forrás: Dreamstime

A szabályzat szerint napi egyszer minimum kötelező lenne a takarítás. A kórházi dolgozók szerint egy hajléktalan lett öngyilkos, míg

a hivatalos információk szerint az egyik látogatót érte természetes úton a halál a mellékhelyiségben.

A szakemberek szerint aggodalomra ad okot, hogy a kórház biztonsági és higiénés rendszere ilyen hibáknak enged teret. „El sem tudom képzelni, hogy ez hogyan fordulhatott elő. Minden intézmény működési rendjében szabályozzák a higiénés tevékenységet. Ha egy benzinkúton óránként kell a vécét takarítani, akkor milyen előírások vonatkoznak egy kórházra? Legritkább esetben is napi egyszer, de ennél sűrűbben is kötelező a takarítás." - nyilatkozta dr. Ócsai Lajos járványügyi szakember a Blikknek. A Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője elárulta, hogy mivel a haláleset nem minősült rendkívülinek, ezért nem folytatnak eljárást az ügyben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.