Közzétették az első fotókat az isztambuli merénylőről

Forrás: NORTHFOTO -
Isztambul szilveszter merénylet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Legalább 39 halálos áldozata van a szilveszteri iszambuli merényletnek, amit feltehetően az Iszlám Állam egyik közép-ázsiai tagja követhetett el. Már az első fotók is előkerültek az elkövetőről.

Legalább 39 halottja, és 60-nál is több sebesültje van az újév napján elkövetett isztambuli merényletnek. A támadás célpontja a Reina bár, a Boszporusz európai oldalán található híres szórakozóhely volt, ahol rengetegen búcsúztatták az óévet. A támadó a bejárathoz érve lelőtt egy rendőrt és egy civilt, ezután hatolt be a szórakozóhelyre, ott pedig az ünneplő tömegre kezdett tüzelni.

Az első fotók is előkerültek az elkövetőről, aki a legfrissebb hírek szerint az Iszlám Állam egyik közép-ázsiai tagja.

Ő lehetett az isztambuli merénylő Forrás: NORTHFOTO

A Hürriyet című török napilap titkosszolgálati forrásra hivatkozva azt írja, hogy a hatóságok feltételezése szerint a támadó ugyanahhoz az IÁ-sejthez tartozik, amelyet az Atatürk repülőtéren júniusban végrehajtott hármas öngyilkos robbantásért is felelőssé tesznek. Állítólag az elkövető taxival érkezett, de a nagy forgalom miatt egy szakaszon gyalog közlekedett. A merénylő a tett helyszínét a lap szerint szintén taxival hagyta el, de mivel nem volt pénze, a sofőr a közeli Kurucesme városrészben kirakta. A rendőrség továbbra is nagy erőkkel nyomoz az elkövető után - írja az MTI.

Vaktában tüzelt az ünneplő tömegbe Forrás: NORTHFOTO

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.