Országos Mentőszolgálat veronai buszbaleset köszönetnyilvánítás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója köszönetnyilvánító levelet írt a kollégáinak, és mindenkinek, aki segédkezett a tragédiánál.

Csató Gábort még csak az ötödik napját töltötte főigazgatóként az Országos Mentőszolgálatnál, amikor a szörnyű tragédia bekövetkezett. A veronai szerencsétlenség embertpróbáló volt mindenki számára.

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója Forrás: MTI/Marjai János

A katasztrófában nagyon sokan életüket vesztették, rengetegen megsérültek, és még mindig zajlanak a vizsgálatok. A főigazgató ezek után egy elismerő, emberséges, tiszteletreméltó levelet fogalmazott meg, melyben köszönetet mond a kollégáinak.

"Főigazgatói tevékenységem ötödik napján szörnyű buszbaleset történt Olaszországban, sok magyar gyermek és felnőtt vesztette életét. Az Országos Mentőszolgálat gyorsan reagált, vezetői csoport indult Veronába, szervezési pontot hoztunk létre Olaszországban és itthon, mentőautókat küldtünk a sérültekért. Légi, vagy földi úton hazahoztuk, akit csak lehetett, segítettünk a könnyebb sérülteknek, hozzátartozóknak.

Ezt a levelet az elismerés és a köszönet hangján írom. Köszönöm mindazok munkáját, akik részt vettek a veronai munkában, az itthoni szervezésben, a sérültek hazaszállításában. Köszönöm azok kitartását, akik az odavezényeltek helyett is végezték a mentők mindennapi munkáját. És végül, de nem utolsósorban köszönöm azon Bajtársak önzetlenségét és jóságát, akik a tragédia hallatán a szabadnapjukon is szolgálatra jelentkeztek, vagy más módon próbáltak segítséget nyújtani a bajbajutottaknak.

Mentőorvos éveim emlékei alapján már főigazgatói kinevezésemkor is tudtam, hogy milyen hatalmas értéket jelent az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak szakmai tudása és hivatásszeretete. Most az összefogás és áldozatvállalás óráiban, ismét megtapasztaltam, hogy az önök emberségére és erejére mindenkor számíthatok. Vezetőjükként szolgálni, Önöket képviselni számomra büszkeség és megtiszteltetés, helytállásukat ezúton is köszönöm."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.