veronai buszbaleset vádemelés sofőr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kedden az olasz lapok arról írtak, hogy vádat emeltek az 52 éves sorfőr ellen, aki életveszélyes sérülésekkel élte túl a veronai buszbalesetet. A hír tévesnek bizonyult - írja a Magyar Idők.

Borbély Zoltán ügyvéd, közlekedési és biztosítási szakjogász egyeztetett olasz partnereivel, és a következőket nyilatkozta a lapnak:
"Szó sincs gyanúsításról vagy vádról. Csak akkor lehet nyomozati cselekményt végezni egy érintettel kapcsolatban, ha erről írásban értesítették őt."

Mivel a sofőr mélyaltatásban van és nem lehet vele kommunikálni, a veronai nyomozó ügyészek jegyzőkönyvben rögzítették az értesítést. Így van jogi lehetőség arra, hogy az érintettel kapcsolatos adatokat hivatalosan beszerezzék.

"Ezzel a lépéssel megnyílt az emberi tényezők tisztázásának a lehetősége" - mondta Borbély Zoltán. Az olasz ANSA hírügynökség is ezt közölte Nicola Scalabrini ügyészre hivatkozva.

A buszbaleset áldozatainak holttestét előreláthatólag pénteken szállítják haza Olaszországból.

Meggyilkolta csecsemőjét B. Katalin, legidősebb lánya védelmébe vettehttp://www.life.hu/news/20170201-b-katalin-meggyilkolta-csecsemojet-lanya-vedelmezi.htmlLassan húsz éve történt a brutális gyilkosság, de csak most került sor a tárgyalására. B. Katalin teherbe esett, de csecsemőjét születése után megölte és szemetes konténerbe rejtette. A nő legidősebb lányával jelent meg a bíróság előtt. NewsThinkstockElhunyt Frank Pellegrino, a Maffiózók sorozat sztárjahttp://www.life.hu/news/20170201-elhunyt-a-maffiozok-sorozat-sztarja-frank-pellegrino.html72 évesen távozott az élők sorából a Maffiózók című sorozat sztárja, Frank Pellegrino. A híres színész tüdőrákban halt meg. NewsOrigoLeültették a spermacsempész börtönőrthttp://www.life.hu/news/20170201-leultettek-a-spermat-lopo-bortonort.htmlBörtönbe került az a börtönőr, aki spermát akart kicsempészni a fegyház épületéből. News--Több lövést is leadott egy férfi egy esküvőnhttp://www.life.hu/news/20170201-lovoldozes-tort-ki-egy-eskuvon.htmlA romantikus ceremónia rémálommá fordult, amikor a mit sem sejtő tömegből egyszer csak egy fegyveres támadó bukkant elő. NewsThinkstockKáosz a közlekedésben - Néhány busz egyáltalán nem járhttp://www.life.hu/news/20170201-a-bkk-tobb-jarata-sem-uzemel-az-onos-eso-miatt.htmlA Budapesti Közlekedési Központ bizonyos járatai rövidebb útvonalon közlekednek, de akadnak olyanok is, amelyek egyáltalán nem járnak. NewsMTI/Máthé ZoltánÚtinform: nedves és jeges utakra is számítani kellhttp://www.life.hu/news/20170201-nedves-es-jeges-utakra-is-szamitani-kell-ma-reggel.htmlAz autópályák és az autóutak burkolata nedves vagy sónedves, de Lébény közelében havas. A főutak burkolata többnyire szintén nedves, sónedves, de Pest, Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, valamint Mosonmagyaróvár, Sárvár, Lenti, Esztergom, Kápolnásnyék és Kiskunfélegyháza környékén havas, hókásás és latyakos, Körmend, Zalaegerszeg és Pápa tájékán pedig jeges - közölte az Útinform szerda reggel a honlapján. NewsFotó: Hirling Bálint - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.