Veronai buszbaleset: a busztársaság vezetője cáfolja, hogy volt póttank

Forrás: AFP/Handout -
veronai buszbaleset busz busztársaság
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb feltételezés kapott szárnyra a veronai buszbalesetről, miszerint a busz elejébe illegálisan építettek egy póttankot. A busztársaság vezetője, Czakó Tibor cáfolta ezeket a híreszteléseket.

Még mindig nem zárult le a nyomozás a veronai buszbalesetről, egyelőre nem tudni, hogy mi okozta ezt a hatalmas tragédiát, melyben 16 ember vesztette életét. A sajtóban nemrég újabb feltételezés kapott szárnyra a lehetséges okokról. Az Origo információi szerint a busz elejébe illegálisan póttankot építhettek, ezért gyulladhatott ki olyan hamar a busz első része. A társaság cégvezetője cáfolta ezeket a híreszteléseket.

Nem volt póttank a busztársaság vezetője szerint Forrás: AFP/Handout

Czakó Tibor azt írta, a gyári leírások bizonyítják, hogy a busz elejénél, jobb és baloldalon gyárilag felszerelt üzemanyag-tartályok vannak. A képeken jól látható a gyári töltőnyílás. Azt is leírta, hogy mitől borulhatott olyan hamar lángba a busz eleje. Czakó Tibor szerint a balesetben a a jobb oldali üzemanyagtartályt már a szalagkorlát megsértette, és a kidöntött villanyoszlop rövidzárlata lobbantotta be a kiömlő gázolajat, miként azt kép- és videofelvétel is igazolja - írta az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Budapesten ismét elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatáthttp://www.life.hu/news/20170215-ismet-elrendeltek-a-szmogriado-tajekoztatasi-fokozatat-budapesten.htmlBudapesten ismét elrendelte Tarlós István főpolgármester a szmogriadó tájékoztatási fokozatát, miután a mérőállomásokon a szálló por légszennyezettségi szintje február 13-án három, 14-én pedig négy mérőponton meghaladta a tájékoztatási küszöbértéket - közölte a Főpolgármesteri Hivatal szerdára virradó éjszaka. News--Szakadékba zuhant a magyar sportoló autójahttp://www.life.hu/news/20170214-szabo-frigyes-autoja-szakadekba-zuhant.htmlAz örömhírt és a győzelmet egy váratlan baleset követte: egy jégpáncéllal borított útszakasz okozta a szerencsétlenséget. News--Veronai buszbaleset: illegális üzemanyagtartály okozhatta a tragédiáthttp://www.life.hu/news/20170214-veronai-buszbaleset-illegalis-uzemanyagtartaly-okozhatta-a-tragediat.htmlAz Origo értesülése szerint egy kiegészítő üzemanyagtartály lehetett abban a buszban, amely január közepén korlátnak ütközött, majd egy oszlopnak csapódott, és kigyulladt Verona mellett. A lap úgy tudja, hogy azért lehetett plusztartály a buszon, mert spórolni akartak az üzemanyagon. News--Végső búcsút vettek Torgyán Józseftől - videóhttp://www.life.hu/news/20170214-eltementtek-dr-torgyan-jozsefet.htmlMegtartották a Független Kisgazda Párt egykori elnökének, Dr. Torgyán Józsefnek a búcsúszertartását. A Szent István Bazilikában tartott eseményen a családja mellett egykori és jelenlegi politikusok is részt vettek. News--"Lelőlek" - üvöltötte a fiú, és lelőtt egy nőt Miskolconhttp://www.life.hu/news/20170214-miskolci-lovoldozes-legpuskaval-sebesitettek-meg-egy-not.htmlCélzott lövést adott le légpuskájával egy nőre egy 15 éves fiú Miskolcon. Az ügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat ellene – közölte a vádhatóság az MTI-vel kedden. NewsThinkstockSajnos még mindig tél van – Megdöbbentő lesz a mai időjáráshttp://www.life.hu/news/20170214-idojaras-elorejelzes-kedd-es-szerda.htmlA következő napokban igen változékony lesz az időjárás. A napsütés melegebb időt hoz, de a szél és a hideg emlékeztet arra, hogy még tart a tél. NewsFotó: Adrián Zoltán - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.