Íme, a hős kapitánynő, aki két embert is kimentett a Dunából a hajóbaleset után

Forrás: MTI/Mti Fotószerkesztőség/Máthé Zoltán -
Hableány turista Duna turistahajó szállodahajó hajóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Raub Emőke az egyik turistahajó kapitánya. Ő és a legénysége két embert tudott kimenteni a Dunából a szerdai hajóbaleset után. Az Origónak elmondta, mi történt pontosan.

Emőke január óta vezet egy dunai kirándulóhajót. Tegnap este ő is szolgálatban volt, ő is éppen egy dél-koreai kirándulócsoportot vitt. Az ütközést nem látta ugyan, azt hallotta, hogy a rádióban bemondja egy másik hajó kapitánya, hogy ember van a vízben. Ezután már csak a vízben kapálózó turistákat látta. Nem indult el a baleset felé, nehogy a hajója alá kerüljön valaki. Két embert sikerült elkapniuk, akiket addig tartottak, ameddig egy motorcsónak oda nem ért. Nem tudták kihúzni őket a hajó magas pereme miatt. Közben mentőgyűrűket szórtak szét a vízben. A közelben 8–10 hajó lehetett még, és mindenki hasonlóan tett.

Raub Emőke hajóskapitány Forrás: Origo


Emőke és a legénysége az elsők között voltak, akik megkezdték a mentést.
"Ordítozást lehetett hallani, a vízbe esettek kapálóztak. Mindenki próbált menekülni azok közül, akik a vízbe estek. Nem gondolkodtam, csak csináltam, amit kell” – mondta a lapnak a kapitánynő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.