Anyja karjából tépte ki a kétéves gyermeket a megvadult kutya Csókakőn

kutya Csókakő anya gyermek kutyatámadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Megvadult rottweiler tépte ki anyja karjából kétéves kislányát Csókakőn. A gyermek állapota válságos, mentőhelikopterrel szállították kórházba. 

Épp a nagymamától tartottak hazafelé, amikor a rottweiler kitépte édesanyja kezéből a kétéves kislányt – írja a Blikk. „A szemtanúk elmondása szerint a kislányt szó szerint kitépte az édesanyja kezéből a kutya, majd marcangolni kezdte. A fején és a mellkasán is megsérült szegény" – emlékezett vissza a csókakői történtekre Ábele Márton, a helyi polgárőrség elnöke. Mint mondta: a helyiek azonnal próbáltak segíteni, mindenféle eszközzel igyekeztek megfékezni a megvadult állatot.

A kennelből szökött ki a kutya, és megtámadta a gyereket Forrás: Police.hu

Az állatot épp meg akarták etetni, amikor feltehetően meghallotta az utcáról beszűrődő gyerekhangot. Kiszökött a kenneljéből, ekkor történt a tragédia. A gazdája utána rohant, de ő sem tudta megállítani. A kutya őt is megsebesítette a lábán és a kezén.

A gyermek életveszélyesen megsérült, mentőhelikopter szállította kórházba. A kutya gazdájáért mentőautó érkezett. A nagymama a lapnak elmondta: a másik unokája hallotta a segélykiáltásokat, oda akart rohanni segíteni, de ő nem engedte. Úgy tudni, a gyermek hétórás műtéten van túl, állapota válságos.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.