Megtaláltak egy 1968-ban eltűnt francia tengeralattjárót

francia tengeralattjáró eltűnt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy kutatócsapat megtalálta az 1968-ban eltűnt Minerve tengeralattjárót - jelentette be a francia védelmi miniszter hétfőn a Twitteren.

A Minerve fedélzetén 52-en dolgoztak, amikor 1968 januárjában a dél-franciaországi Toulon partjai közelében nyoma veszett. A korábbi keresési kísérletek nem jártak sikerrel - írta a BBC hírportálja.
Florence Parly védelmi miniszter márciusban jelentette be, hogy a gyászoló családok kérésére ismét kutatni kezdenek a Minerve után.

"Most találtuk meg a Minerve-t. Siker ez, megkönnyebbülés és technológiai bravúr. A családokra gondolok, akik nagyon régóta várnak erre a pillanatra"
- írta a Twitteren.

Az új kutatócsapat ismét elemezte az eltűnésről szóló információkat, köztük az árapály adatait is. A felfedezést az Ocean Infinity amerikai magáncég hajója tette - mondta el egy francia tengerésztiszt az AFP francia hírügynökségnek.

A tengeralattjárót Toulontól 45 kilométerre, 2370 méteres mélységben találták meg. Sosem derült ki, hogy mi okozta a balesetet, amelyben a Minerve elsüllyedt. Az 1960-as években számos katonai tengeralattjáróval történt halálos katasztrófa világszerte.

Épp elesett ez a férfi, amikor lekapta a Google utcaképének kamerájahttp://www.life.hu/news/20190722-epp-elesett-ez-a-ferfi-amikor-lekapta-a-google-utcakepenek-kameraja.htmlVan, aki integet, van, aki vicces dolgot akar művelni, amikor meglátja, hogy közeledik a Google kamerás autója, ami az utcaképet rögzíti. Ez a férfi azonban biztosan nem így akarta magát megörökíttetni. News--Időjárás: csütörtökön tetőzik a kánikula Nyugat-Európábanhttp://www.life.hu/news/20190722-idojaras-csutortokon-tetozik-a-kanikula-nyugateuropaban.htmlNyugat-Európában csütörtökön tetőzik a kánikula - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőn a Facebook-oldalán. News--Így van most a család, akit Horvátországban tarolt le egy BMW-shttp://www.life.hu/news/20190722-igy-van-most-a-csalad-akit-horvatorszagban-tarolt-le-egy-bmws.htmlJúlius 11-én egy horvátországi autópályán egy fizetőkapunál várakozó magyar család autójába belerohant egy bedrogozott BMW-s. Az apát, az anyát és hétéves fiukat válságos állapotban szállították kórházba. A Ripost kiderítette, hogy vannak most. News--Hamisított tanulmányi eredményekkel akart érettségizni egy zalai fiatalhttp://www.life.hu/news/20190722-hamisitott-tanulmanyi-eredmenyekkel-akart-erettsegizni-egy-zalai-fiatal.htmlKözokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség egy zalai fiatal ellen, aki a központi informatikai rendszer hibáját kihasználva meghamisította a bukott érettségi vizsgájának dokumentumát. News--Elkábítottak és kifosztottak vendégeket egy fővárosi bárbanhttp://www.life.hu/news/20190722-elkabitottak-es-kifosztottak-vendegeket-egy-fovarosi-barban-vademeles-ot-ember-ellen.htmlCsoportosan elkövetett rablás miatt vádat emeltek egy budapesti, belvárosi bár üzletvezetője, egy pultosa és három törzsvendége ellen, akik egymással összejátszva elkábítottak, majd kifosztottak vendégeket – tájékoztatta a főváros főügyész hétfőn az MTI-t. NewsOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.