Horrorrajongók, figyelem: Drakula kastélya új tulajdonosát keresi

Forrás: bran-castle.com -
vámpír Drakula otthon Törcsvár kastély eladó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Még 2014-ben röppent fel a hír, hogy tulajdonosa, Habsburg Lotharingiai Domokos főherceg – egy reális ajánlat esetén – szívesen megválna a múzeumként működő erdélyi törcsvári kastélytól. Drakula gróf kastélya azóta is új tulajdonosát keresi. Te beköltöznél a hírhedt vámpírlakba?

Az épület Románia egyik leglátogatottabb nevezetessége, vonzerejét nem kis részben annak köszönheti, hogy Bram Stoker híres regényében ez a kastély volt Drakula gróf lakóhelye.

Forrás: bran-castle.com

Kitűnő állapota és turistamágnes mivolta ellenére úgy tűnik, az eladó és a lehetséges vevők elképzelései igen távol állnak egymástól, hisz a kastély még mindig várja új gazdáját. Pedig a hírek szerint a főherceg árral kapcsolatos elvárásai az idő múlásával jelentősen változtak.

Míg 2014-ben a Daily Mail közel 60 millió eurós kínálati árról cikkezett, 2015-ben a Financial Times szerint az eladó már beérte volna ennek ötödével, 12 millió euróval is.

A vevőket persze elriaszthatja az is, hogy az új tulajdonosnak a kastély hírnevéhez méltó, további nyilvános hasznosítására vonatkozó kötelezettséget kellene vállalnia. Ami biztosnak tűnik, hogy a román állam nem kívánt élni a kastély megvásárlásának lehetőségével.

Forrás: bran-castle.com

A kastély Brassótól 30 km-re, a törcsvári szoros bejáratánál, egy 100 méter magas domb tetejére épült 1377-ben, I. Lajos király engedélyével a szoroson áthaladó fontos kereskedelmi útvonal ellenőrzése, megvédése céljából. A kifejezetten védelmi feladatokat ellátó várként induló későbbi kastély számos ostromot és tulajdonosváltást megélt története során. Kiváló elhelyezkedésének köszönhetően azonban mindig is a nagyon nehezen bevehető védelmi erődítmények közé tartozott.

A vámpírvadászok kedvét szegheti ugyanakkor, hogy

az egyesek szerint a Drakula című regény címszereplőjének karakterét ihlető III. Vlad havasalföldi fejedelemnek a kastélyhoz - leszámítva, hogy párszor áthaladt a szoroson - nem sok köze volt.

A kastélyról készült képek ezzel együtt is egyszerre lélegzetelállítóan és félelmetesen csodálatosak.

/1603/Draku2016317132836Álomotthonok - Egy valódi gyöngyszem a Balaton partjánhttp://www.life.hu/otthon/20160302-alomotthonok-balaton-parti-csaladi-haz-szen-molnar-tamas-belsoepitesz.htmlNyitottság és intimitás - Szén Molnár Tamás belsőépítész ezekkel a szavakkal jellemezte azt az újonnan épülő luxusotthont, amelynek munkálatai jelenleg is folynak, és amelyekbe a következőkben te is bepillantást nyerhetsz. Álomotthonok sorozatunk következő részében a Balaton északi partja felé vesszük az irányt. OtthonOrigoHírességek, akik beszálltak a szállodabizniszbehttp://www.life.hu/otthon/20160311-hiressegek-akiknek-sajat-szallodajuk-van.htmlAz idegenforgalom mint bevételi forrás számos hírességet megihletett már, pedig sokukról az emberek többsége nem is sejti, hogy hobbi gyanánt luxusszállodákat is üzemeltetnek. De nem is szükséges a földi halandók orrára kötni, hiszen célközönségük, a felső tízezer pontosan tudja, melyik hotelnek ki a birtokosa. OtthonAFPAmikor egy luxusnyaraló már nem elég - Sztárok magánszigeteihttp://www.life.hu/otthon/20160309-hiressegek-akiknek-sajat-maganszigetuk-van.htmlTe mit csinálnál, ha lenne felesleges 10 millió dollárod? Bankba tennéd, esetleg a párnád alatt őrizgetnéd? A következő hírességek igen különleges módját választották fölös dollárjaik befektetésének: vettek egy magánszigetet. Otthon--A hónap színe: a fenséges okker aranyhttp://www.life.hu/otthon/20160308-marcius-honap-szine-a-lakberendezesben-az-okker-arany.htmlA különleges és fenséges okker arany használatával úgy érzed majd, mintha csak a március ébredező napsugarait csalogatnád be lakásodba. A tavasz első hónapján aranyozd be te is otthonod! Otthon--Öt rendkívüli épület, amelyek ma már valószínűleg nem épülhetnének meghttp://www.life.hu/otthon/20160301--ot-rendkivuli-kinai-epulet-amely-ma-mar-valoszinuleg-nem-epulhetne-meg.htmlKína gigantikus metropoliszaiban nincs hiány furcsábbnál furcsább épületekből. Pontosabban fogalmazva, eddig nem volt hiány. Mostantól azonban minden megváltozik. A kínai kormány múlt heti döntésével betiltotta a túlméretezett, bizarr formájú és idegen kulturális hatást keltő épületek építését. Otthon--Megelevenedett rémálom: Kína lakatlan szellemvárosahttp://www.life.hu/otthon/20160224-kina-ordos-varos-kangbashi-negyede-szellemvaros-fotok.htmlA sci-fi filmek egyik kedvelt motívuma, amikor a főhős egy teljesen kihalt városban találja magát: a korábban nyüzsgő városi forgatagnak hűlt helye, a kihalt utcákon üresen árválkodnak a rideg épületek. Nos, ezeket a jól ismert filmkockákat akár a Belső-Mongólia sivatagjában fekvő Ordos városában is rögzíthették volna. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.