Élet a Fehér Ház után - Vajon hova fog költözni az Obama család?

Washington Barack Obama ingatlan otthon Fehér Ház Egyesült Államok költözés elnök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ifj. Barack Hussein Obama 2009. január 20-a óta az Amerikai Egyesült Államok elnöke. Második elnöki ciklusa 2017. januárban véget ér, ez pedig egyebek mellett azt is jelenti, hogy családjával ki kell költözniük az elnöki palotából, azaz a Fehér Házból. Na de hova tovább? Vajon hol kezdenek majd új életet?

Barack Obama Hawaiin született, és mielőtt a washingtoni Fehér Házba költözött volna, Chicagóban is élt, a felesége ugyanis chicagói. Ezen információk tudatában az amerikai lapok már most elkezdték a spekulációt az elnök jövőbeli lakhelyével kapcsolatban, sőt vannak, akik már konkrét ingatlanokban gondolkoznak. Lássuk, melyek a legvalószínűbb tippek.

Azt még érdemes megjegyezni, hogy Obama nettó vagyonának értékét 2-7 millió dollár körül becsülik, tehát az új otthon kiválasztásánál valószínűleg nem az ár lesz az elsődleges szempont.

Forrás: zillow.com

Ez a prominens épület Washington legrégebbi kastélya, ebből a szempontból tehát minden bizonnyal alkalmas lenne az elnöknek és családjának. A kastélyban egyébként a hat hálószoba mellett 11 kandalló is helyet kapott.

Ára: 8,75 millió dollár.

Forrás: zillow.com

Ez az 1928-ban épült ingatlan szintén Washingtonban található, és hat szobával, valamint hét fürdőszobával rendelkezik. Érdekessége, hogy innen nem messze lakik a Clinton család is, így a két volt elnök akár együtt járhatna reggelente kocogni.

Ára: 7,75 millió dollár.

Forrás: zillow.com

Ha az elnök és családja meghitt nyugalomban szeretné tölteni a következő éveket, akkor ez az ismét csak Washingtonban található grandiózus otthon tökéletes lehetne számukra. Ez a buja növényzettel benőtt kúria az 1940-es években épült, hét hálószobával és egy gyönyörű parkkal is rendelkezik.

Ára: 6,75 millió dollár.

Forrás: zillow.com

Ha a család mégis úgy döntene, hogy maguk mögött hagyják Washington D.C.-t, akkor ez a Marylandben található külvárosi, nyugodt kúria is jó választás lenne.

Ára: 4,95 millió dollár.

Húsvétra hangolódva - 2016 legvidámabb dekorációihttp://www.life.hu/otthon/20160311-valogatas-2016-husveti-dekoracioibol.htmlIdén meglepően korán kopogtat be a húsvét, ideje hát lassacskán hozzálátni otthonod kidekorálásához. Hogy segítségedre legyünk, szétnéztünk a lakberendezési áruházak idei kínálatában, és összeállítottuk a Life.hu kedvenc húsvéti, tavaszi témájú díszeinek, kiegészítőinek listáját. OtthonThinkstockÁlomotthonok - Egy valódi gyöngyszem a Balaton partjánhttp://www.life.hu/otthon/20160302-alomotthonok-balaton-parti-csaladi-haz-szen-molnar-tamas-belsoepitesz.htmlNyitottság és intimitás – Szén Molnár Tamás belsőépítész ezekkel a szavakkal jellemezte azt az újonnan épülő luxusotthont, amelynek munkálatai jelenleg is folynak, és amelybe a következőkben te is bepillantást nyerhetsz. Álomotthonok sorozatunk következő részében a Balaton északi partja felé vesszük az irányt. OtthonOrigoAmikor egy luxusnyaraló már nem elég - Sztárok magánszigeteihttp://www.life.hu/otthon/20160309-hiressegek-akiknek-sajat-maganszigetuk-van.htmlTe mit csinálnál, ha lenne felesleges 10 millió dollárod? Bankba tennéd, esetleg a párnád alatt őrizgetnéd? A következő hírességek igen különleges módját választották fölös dollárjaik befektetésének: vettek egy magánszigetet. Otthon--A hónap színe: a fenséges okker aranyhttp://www.life.hu/otthon/20160308-marcius-honap-szine-a-lakberendezesben-az-okker-arany.htmlA különleges és fenséges okker arany használatával úgy érzed majd, mintha csak a március ébredező napsugarait csalogatnád be lakásodba. A tavasz első hónapján aranyozd be te is otthonod! Otthon--Lenyűgöző szállások, különleges otthonok, 2. részhttp://www.life.hu/otthon/20160304-lenyugozo-szallasok-kulonleges-otthonok-masodik-resz.htmlLassan, de biztosan közeledünk a nyár felé, ideje hát végig gondolnod, hol és milyen környezetben szeretnéd majd a vakációdat eltölteni. Ha valami igazán őrültre és különlegesre vágysz, akkor ezt a listát most neked állítottuk össze. Otthon--Stílusok találkozása a lakberendezésbenhttp://www.life.hu/otthon/20160307-stilusok-talalkozasa-otvozese-a-lakberendezesben.htmlValami régi, valami új, valami rikító, valami letisztult – légy bátor, engedd, hogy különböző stílusok találkozzanak otthonod falai között. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.