Egy elfeledett tűzoltóállomás porlepte kincsei

Forrás: Northfoto -
tűzoltó tűzoltóállomás elhagyott épületek elhagyott helyek épület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Néhány hete egy több mint 60 éve érintetlen, elhagyottan árválkodó tűzoltóállomásra bukkantak az angliai Dudley-ban. A dolgozók, mintha csak egyik percről a másikra hirtelen eltűntek volna, hátrahagyva a felszerelésüket, munkaeszközeiket.

Ezt a rejtélyes tűzoltóállomást több mint fél évszázadra elzárták a kíváncsi szemek elől, és most is csak véletlenül bukkantak rá egy angliai gyár alagsorában. Az állomást nagyjából az 1960-as évekig használhatták, utána lakat került a kapujára. A gyár vezetősége most azt vizsgálja, hogyan tudnák restaurálni a helyiséget.

Forrás: Northfoto

Az évtizedek óta elfelejtett felszerelések között 1920-as dátumozású szivattyúkat, egymás után sorakozó egyenruhákat, de még egy fél üveg limonádét is találtak.

Az elfelejtett állomásra egyébként egy véletlen folytán leltek rá. A gyár felújítási munkálatai közben néhány régi kulcsra bukkantak, amelyek tökéletesen passzoltak egy alagsori, folyton zárva lévő helyiség ajtajába.

Forrás: Northfoto

A Dudley-ban talált elhagyott állomásnak – a szakértők szerint – még számos sorstársa lehet szerte az országban. A 19. század végén, 20. század elején ugyanis általános volt, hogy a különböző gyáraknak saját tűzoltóállomásuk legyen, mivel voltak települések, ahol akkoriban városi szinten még nem építették ki a szolgáltatást. De még az után is, hogy a helyi hatóságok fejleszteni kezdték a központi tűzoltóállomásokat, megesett, hogy a vállalatok megtartották saját kis privát állomásukat, hogy egy esetleges tűz esetén gyorsan el tudják hárítani a bajt.

/1610/Egy_e20161017162214A leghátborzongatóbb elhagyatott helyek a világon, 1. részhttp://www.life.hu/otthon/20161014-a-leghatborzongatobb-elhagyott-helyek-a-vilagon-elso-resz.htmlLehet valami egyszerre félelmetes, mégis szemet gyönyörködtető? De még mennyire, hogy lehet. A következőkben olyan elhagyatott épületeket és különböző helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek láttán garantáltan végig fut majd a hideg a hátadon. OtthonOrigoInspirálódj a sztároktól - Halloween alkalmából kidekorált celebotthonokhttp://www.life.hu/otthon/20161013-kozeledik-a-halloween-igy-dekoraltak-a-sztarok-tavaly.htmlKicsit több, mint két hét, és ismét eljön a világító töklámpások éjszkája, azaz itt a várva várt halloween. Hogy ötleteket és inspirációt gyűjtsünk, szétnéztünk kicsit a világsztárok háza táján (Instagram-profilján), és most bemutatunk néhány igen jól sikerült tavalyi celebdekorációt. Otthon--Ez egy anyagias világ - Megdöbbentő fotósorozathttp://www.life.hu/otthon/20161011-peter-menzel-fotos-material-world-a-global-family-portrait-cimu-fotosorozata.htmlTe össze tudnád zsúfolni az otthonodban található összes holmidat egy fotó erejéig? Vajon milyen lenne az elkészült kép: túlzsúfolt vagy üresen kongó? Peter Menzel amerikai fotóriporter a 90-es években egy érdekes és egyben megdöbbentő fotósorozatot készített arról, mennyi és milyen fogyasztási cikkel rendelkeznek a világ különböző pontjain az emberek. Otthon--Egy megelevenedett tündérmese: rendezd be otthonodat A szépség és a szörnyeteg stílusábanhttp://www.life.hu/otthon/20161011-a-szepseg-es-a-szornyeteg-walt-disney-mese-lakberendezes.htmlAz 1991-ben bemutatott Walt Disney-mesét egy egész generáció imádta és imádja a mai napig. A szépség és a szörnyeteg kultusza olyannyira nincs leáldozóban, hogy 2017 márciusában jön a mese élő szereplős filmváltozata is. Nem tagadjuk, a Life.hu szerkesztősége is odavan ezért a varázslatos történetért, éppen ezért a következőkben olyan bútorokat és dekorációs elemeket válogattunk össze, amelyek segítségével akár te is megteremtheted a mese különleges világát az otthonodban. OtthonOrigoA hónap színe: a merészen hívogató borvöröshttp://www.life.hu/otthon/20161005-a-honap-szine-a-lakberendezesben-a-borvoros-marsala.htmlA mély vörösben pompázó őszi falevelek inspiráltak bennünket október hónap színe kiválasztásában. A borvörös, vagy ahogyan gyakran hívják, a marsala egy igen meleg tónusú, testes színárnyalat. Otthon--Íme, öt tökéletes szobanövényhttp://www.life.hu/otthon/20160928-5-noveny-amelyek-tokeletes-a-lakasban-tartashoz.htmlBár a zöldellő fák és színpompás virágok odakint szép lassan téli álomba merülnek, otthonod falai között a hideg hónapokban is tovább kertészkedhetsz. Az alábbiakban öt olyan szobanövényt gyűjtöttünk össze, amik nem igényelnek sok odafigyelést, és akár a legzordabb körülmények között is képesek vígan eléldegélni. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.