Szobák és színek – Mutatjuk, melyik helyiséget milyenre fesd!

Forrás: Thinkstock -
színek lakásprojekt2017 otthon hangulat lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A különböző színek különböző pszichológiai hatásokkal bírnak, nem mindegy hát, hogy otthonod helyiségeinek a falait milyen árnyalatba öltözteted.  A következőkben néhány tanáccsal szeretnénk segíteni.

Konyha, ebédlő

A piros szín étvágygerjesztő hatása miatt tökéletes választás lehet a konyhába vagy az ebédlőbe. Ez a markáns szín a többi között a szenvedély és az energia szimbóluma, ezért ösztönzően hat a kommunikációra, jó hatással van a társasági életre. Az ebédlő piros falai tehát a vendégeidre és a közös ebédek, vacsorák hangulatára is jó hatással lesznek.

A piros szín étvágygerjesztő hatása miatt tökéletes választás lehet a konyhába Forrás: Thinkstock

Nappali

Vizsgálatok és kísérletek is alátámasztották már a rózsaszín pozitív élettani hatásait. A rózsaszín ellazítja az izmokat, és képes mérsékelni a szívritmust, a pulzust és a vérnyomást is, sőt még a légzés ütemét is lassítja. Ennek a bámulatos nyugtató hatásának köszönhetően jó választás lehet a nappaliba, hogy egy nehéz nap után a kanapéra heveredve könnyebben ellazulhass.

A rózsaszín ellazítja az izmokat, és képes mérsékelni a szívritmust Forrás: Thinkstock

Előszoba

A sárga a boldogság színe, egy rendkívül meleg és barátságos tónus, ami remekül tud működni például az előszobában, hogy az otthonodba belépőket egyből jobb kedvre derítsd. Mivel egy rendkívül harsány és markáns színről van szó, jobb csínján bánni vele, használd takarékosan, és kombináld hozzá illő színekkel, például fehérrel.

A sárga a boldogság színe Forrás: Thinkstock

Dolgozószoba

A kék színt gyakran társítják az intelligenciával és a hatékonysággal is, éppen ezért használd bátran otthoni irodádban. A kék természetes nyugtató hatással is bír, ennek köszönhetően otthoni munkád kisebb eséllyel fog stresszel járni.

A kék színt gyakran társítják az intelligenciával és a hatékonysággal is Forrás: Thinkstock

Hálószoba

A zöld a szellemi egészség és a jó közérzet színe, ráadásul természetes stresszoldóként is funkcionál. A zöld szín a legtöbb helyiségben jól tud működni, sokan nem gondolnak rá, pedig tökéletes lehet a hálószobában is. Érdemes minél több buja zöld növénnyel megtölteni a lakást, hogy otthonod még harmonikusabbá váljon.

A zöld a szellemi egészség és a jó közérzet színe Forrás: Thinkstock
A világ legdrágább épületei, 1. részhttp://www.life.hu/otthon/20170320-a-vilag-legdragabb-epuletei-elso-resz.htmlKorábban már volt szó a világ öt legdrágább lusxusotthonáról, amelyek lakóházhoz képest valóban elképesztően hatalmas összegből épültek, az alábbi épületkomplexumok árát azonban nem igazán közelítik meg. A világ legdrágább épületei minisorozatunk első részében főleg a hotelek dominálnak. OtthonAFPStíluskalauz: Inspirálódj a legtrendibb lakberendezési stílusokbólhttp://www.life.hu/otthon/20170314-stiluskalauz-hogyan-rendezd-be-a-lakast-a-legtrendibb-lakber-stilusok.htmlAhány ház, annyi szokás – igaz ez a lakberendezési stílusokra is! Gyere velünk egy kis kalandozásra, és inspirálódj a különböző trendekből. Mutatjuk az öt kedvenc lakberendezési stílusunkat! OtthonOrigoLuxus a Karib-szigeteken - Less be egy amerikai üzletember nyaralójábahttp://www.life.hu/otthon/20170318-elado-luxusbirtok-a-karibi-szigeteken.htmlEhhez a pazar, a Karib-szigeteken található birtokhoz egy privát strand és egy kókuszliget is tartozik. Mindezért pedig jövendőbeli új tulajdonosának 67 millió dollárt kell majd fizetnie, azaz nagyjából 19 milliárd forintot. Otthon--Különleges bútorok és kiegészítők a teraszrahttp://www.life.hu/otthon/20170309-butorok-kiegeszitok-a-kertbe-teraszra-inspiravio.htmlBár az időjárás még meglehetősen csalóka, minket már az is boldogít, hogy végre magunk mögött hagytuk a februárt, és ismét elérkeztünk az év legszebb évszakához. Innen már nem nézhetünk hátra, csak előre, lassan ideje lesz hát leporolni a kerti bútorokat! OtthonOrigoA milliárdosok nyári játszótere a Hawaii-szigetekenhttp://www.life.hu/otthon/20170302-kohanaiki-luxusklub-a-milliomosoknak-a-hawaii-szigeteken.htmlA Hawaii-szigetekre évente átlagosan nyolcmillió turista látogat el, közülük azonban csak maximum néhány százan lehetnek, akik nyaralásukat a Kohanaiki nevezetű luxusklubban töltik. OtthonOrigo"Ha közel akarok kerülni önmagamhoz, elég, ha kint a fák között eltölthetek pár órát " - indul a Revolúció Nyul Zsuzsival http://www.life.hu/otthon/20170228-revolucio-oko-magazin-az-ozone-networkon-interju-nyul-zsuzsival.htmlNem is gondolnád, hogy a hétköznapokban mennyi mindent megtehetnél azért, hogy csökkentsd háztartásod ökológiai lábnyomát. Bizony, a környezettudatosság egyáltalán nem luxus többé! Ha pedig ezentúl követed az Ozone Network legújabb műsorát, megtudhatod, mi mindent változtass a mindennapjaidban annak érdekében, hogy egy zöldebb, fenntarthatóbb életet élhess. Interjú a vasárnap startoló Revolúció című magazinműsor kreatív producerével, Nyul Zsuzsival. OtthonFotó: Mudra László - Origo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.