Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotók

2017.07.25. 21:11

A belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény!

 

 A megfelelő alapszínek    

Az első számú feladat, a vörös színű falak és a faburkolat felszámolása volt. Mivel Tina kedvelt színpalettájában előkelő helyet foglal el a fehér és a fekete, így szinte az egész lakást újra kellett gondolnia.

Az első célom a napfény maximalizálása és a helyiségek világossá tétele volt, így falakat festettünk, amit szürke, valamint fekete bútorokkal, kiegészítőkkel frissítettük fel – mondta Tina.

Tina RamchadaniForrás: Jacob Snavely Photography

A parkettának is mennie kellett, bár ezt az elején még próbálták megőrizni, hogy pénzt takarítsanak meg, de a belsőépítész képtelen volt megbarátkozni vele. A helyére szürke fapadló került, ami valóban világosabbá és tágasabbá teszi a teret.

Az első számú feladat, a vörös színű falak és a faburkolat felszámolása voltForrás: Jacob Snavely Photography

 

A parketta helyére szürke fapadló kerültForrás: Jacob Snavely Photography


A bútorok és kiegészítők kiválasztása  

A bútorok kiválasztása és elrendezése nem volt egyszerű, mivel több – látszólag egymásnak ellentmondó – szempontnak kellett megfelelniük. Fontos volt, hogy sok vendég elférjen, és mind le is tudjon ülni, a másik oldalon azonban a tágas tér megőrzése állt az első helyen. Tina azonban nem ismer lehetetlent, így tervezett egy egyedi kanapét és sok széket tett az ebédlőbe, valamint a nappalival egybenyitott konyhába.

NappaliForrás: Jacob Snavely Photography

 

Forrás: Jacob Snavely Photography
Forrás: The American Institute of Architects
Díjnyertes házak
A kis otthonokat többé nem kell rejtegetni. Manapság a kreatív és innovatív formatervezés szinonimái, hiszen minden négyzetcentimétert alaposan át kell gondolni, meg kellett tervezni, hogy a végeredmény tökéletes lehessen. A „2017 Small Project Awards" első négy helyezettjét mutatjuk most be.

A konyhába karcsú bútorok kerültek, ezzel is növelve a hely kihasználását. A falát pedig a régi tapéta darabja díszíti bekeretezve, a múlt egy része a modern, letisztult világban.

KonyhaForrás: Jacob Snavely Photography

A fürdőszoba eleve kicsi volt, de a kád kicserélése zuhanyzóra, a nagyobb méretű csempe és az okosabb elrendezés, ezt is felnagyította.

FürdőszobaForrás: Jacob Snavely Photography

Tina a remek világításnak, a minimalista stílusnak és a világosságot támogató színeknek köszönhetően, egy tágas és csodás otthont teremtett.

HálószobaForrás: Jacob Snavely Photography
Manhattanlakberendezésenteriőrelőtte-utánabelsőépítészet