Ilyen egy belsőépítész lakása Manhattanben – Előtte-utána fotók

enteriőr belsőépítészet előtte-utána Manhattan lakberendezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A belsőépítész Tina Ramchadani és férje lakást kerestek Manhattanben, de egyet se találtak, ami árban és elrendezésben megfelelt volna számukra. Majd egyik nap, Tina szeme megakadt egy lakáshirdetésen, aminek alaprajzát ígéretesnek, árát pedig elfogadhatónak találták; így megkezdődött az átalakítás. Elképesztő lett a végeredmény!

A megfelelő alapszínek

Az első számú feladat, a vörös színű falak és a faburkolat felszámolása volt. Mivel Tina kedvelt színpalettájában előkelő helyet foglal el a fehér és a fekete, így szinte az egész lakást újra kellett gondolnia.

Tina Ramchadani Forrás: Jacob Snavely Photography

A parkettának is mennie kellett, bár ezt az elején még próbálták megőrizni, hogy pénzt takarítsanak meg, de a belsőépítész képtelen volt megbarátkozni vele. A helyére szürke fapadló került, ami valóban világosabbá és tágasabbá teszi a teret.

Az első számú feladat, a vörös színű falak és a faburkolat felszámolása volt Forrás: Jacob Snavely Photography

A parketta helyére szürke fapadló került Forrás: Jacob Snavely Photography


A bútorok és kiegészítők kiválasztása

A bútorok kiválasztása és elrendezése nem volt egyszerű, mivel több – látszólag egymásnak ellentmondó – szempontnak kellett megfelelniük. Fontos volt, hogy sok vendég elférjen, és mind le is tudjon ülni, a másik oldalon azonban a tágas tér megőrzése állt az első helyen. Tina azonban nem ismer lehetetlent, így tervezett egy egyedi kanapét és sok széket tett az ebédlőbe, valamint a nappalival egybenyitott konyhába.

Nappali Forrás: Jacob Snavely Photography

Forrás: Jacob Snavely Photography

Díjnyertes házak

A kis otthonokat többé nem kell rejtegetni. Manapság a kreatív és innovatív formatervezés szinonimái, hiszen minden négyzetcentimétert alaposan át kell gondolni, meg kellett tervezni, hogy a végeredmény tökéletes lehessen. A „2017 Small Project Awards" első négy helyezettjét mutatjuk most be.

A konyhába karcsú bútorok kerültek, ezzel is növelve a hely kihasználását. A falát pedig a régi tapéta darabja díszíti bekeretezve, a múlt egy része a modern, letisztult világban.

Konyha Forrás: Jacob Snavely Photography

A fürdőszoba eleve kicsi volt, de a kád kicserélése zuhanyzóra, a nagyobb méretű csempe és az okosabb elrendezés, ezt is felnagyította.

Fürdőszoba Forrás: Jacob Snavely Photography

Tina a remek világításnak, a minimalista stílusnak és a világosságot támogató színeknek köszönhetően, egy tágas és csodás otthont teremtett.

Hálószoba Forrás: Jacob Snavely Photography
Elhagyott szobák, amelyek titkai most feltárulnakhttp://www.life.hu/otthon/20170720-elhagyott-szobak-melyek-titkai-most-feltarulnak.htmlGyerekként hatalmas felfedező túrát jelentett a nagyszülők padlásának vagy pincéjének zseblámpás felfedezése; a régi bútorok, letűnt emlékek közötti modern jelenlét egyszerre volt izgalmas és hátborzongató. Hasonlóan érezhették magukat azok is, akik a következőkben bemutatott „szobákat" találták meg. Otthon--9 monokróm, ám korántsem egysíkú enteriőr a világbólhttp://www.life.hu/otthon/20170714-9-monokrom-egyszinu-enterior-a-vilagbol.htmlA monokróm, azaz egyszínű enteriőrök viszonylagosan újnak számítanak. Ezt a stílust követve, a lakberendezés cseppet sem válik könnyebbé, sőt. A monokróm lakberendezés során egy, maximum két színt követhetünk – ebből pedig az egyik a fekete vagy a fehér kell hogy legyen. A formákkal és a meghatározott szín árnyalataival lehet játszani. Nem is gondolnánk, hogy ebből a stílusból milyen csodák születnek – persze akad 1-2 kivétel is. Otthon--Virágdíszek az otthonodba, a nyári csillagjegyek nyománhttp://www.life.hu/otthon/20170712-viragdiszek-az-otthonodba-lakasba-a-nyari-horoszkopok-jegyeben.htmlA nyár arról szól, hogy mindent kényelmesebben és könnyedebben közelítünk meg, több pozitív energiát engedünk be az életünkbe. Ebben szeretnénk most segíteni neked az adott nyári csillagjegyek által ihletett, csodaszép és üde virágkompozíciókkal, amelyekkel az év legfelszabadultabb évszakát ünnepelheted otthon. OtthonOrigoMegérkeztek a 2018-as év lakberendezési színpalettái!http://www.life.hu/otthon/20170620-megerkeztek-a-2018-as-ev-lakberendezesi-szinpalettai.htmlHivatalosan félúton vagyunk 2017-ben, és már most bepillantást nyerhetünk a következő év színpalettájába, párosításaiba. Érdemes már most készülnünk és terveznünk, hogy milyen bútorok, dekorációk és színek lesznek az uralkodók. Otthon--Ezüstös, fémes hatás a lakberendezésben - Használd bátran!http://www.life.hu/otthon/20170619-ezustos-femes-hatas-a-lakberendezesben-hasznald-batran.htmlA lakásban már egyre bátrabban használunk és kombinálunk színeket, miért hagynánk ki a két legalapvetőbbet; az aranyt és az ezüstöt. A giccshatásmentes arany csillogásról korábban már írtunk, most nézzük meg, hogy miként variálhatod otthonodban az ezüstös, fémes színhatást. Otthon--Fesd át az étkeződet! – 3-3 szín, melyet használj bátran, vagy épp kerülj el messzirehttp://www.life.hu/otthon/20170602-fesd-at-az-etkezodet-3-3-szin-amit-hasznalj-batran-vagy-epp-kerulj-el-messzire.htmlAz első 3 szín remekül fokozza egy finom ebéd vagy egy jó hangulatú vacsora rezgéseit, növeli az étvágyat, az étkezéshez kellemes légkört teremt. A második triumvirátus azonban túlzott nyugalmat és egy kis ridegséget áraszt, így nem ajánljuk étkezőkbe – persze, ha vad fogyókúrába kezdesz, akkor még jól is jöhet a lista második három színe. Otthon--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.