Így varázsolhatsz hangulatos meleget az otthonodba

Forrás: Shutterstock -
kandalló bauhaus2018 cserépkályha fűtés otthon
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Októberrel megérkezett az igazi hűvös idő, a legtöbb helyen már hivatalosan is kezdetét vette a fűtésszezon. Most megmutatjuk, milyen fűtésmegoldásokkal érhetjük el a leghangulatosabb őszi és téli estéket.

A fatüzelésű kandallóknál semmi sem varázslatosabb. A ropogó tűz hangja, a lángok fénye egyszerre repít minket vissza a gyökereinkhez, hozza közel a természetet és teremt azonnal békés hangulatot. A szabadon álló kandallók kitűnő választást jelentenek például egy nyaraló téliesítésére, míg a beépített verziók a ház központi elemeként tündökölhetnek. Egy kandalló azonban nem adja ingyen magát: bizony, esetében gyakran be kell piszkolni a kezünket – rendszeresen tisztítani kell, és háromszor jobban oda kell figyelni rá.

A fatüzelésű kandalló meghitt hangulatot teremt otthonodban Forrás: Shutterstock

Aki nem érzi magában erre a hajlandóságot, annak sem kell feltétlenül nélkülöznie ezt a hangulatot. Az elektromos kandallók kitűnő alternatívái a hangulatos és kifinomult lakberendezés hívei számára. Mutatósak, mégis diszkrétek, és elegendő pár gombnyomás ahhoz, hogy ropogjon a tűz a nappaliban, vagy épp a hálóban.

Az elektromos kandallók mutatósak és elég egy gombnyomás, hogy bensőséges legyen a légkör nappalidban Forrás: Shutterstock

A hangulatos fűtésmegoldásoknál tartva, nem mehetünk el a cserépkályhák mellett sem. Ezek lehetnek szilárdtüzelésűek vagy gázégősök, de a lakásokra inkább ez utóbbi jellemző. Bár relatíve nagy helyet foglal, ezt képes ellensúlyozni a múltat és fenségességet idéző vizuális élménnyel. A kályha maga úgy van kialakítva, hogy felfűtése után, kikapcsolt állapotban akár még órákon át ontsa magából a hőt. Cserépkályha azonban nem kerülhet minden fűteni kívánt szobába, így mellé mindenképp más fűtési megoldásban is gondolkodni kell.

A cserépkályha relatíve nagy helyet foglal, de fenséges vizuális élménnyel szolgál Forrás: Shutterstock

Minden lakásnak, háznak vannak olyan pontjai, ami plusz fűtést igényelhet az igazán hideg napokon, de az is előfordulhat, hogy a központilag szabályozott fűtés az, amit időnként túl alacsonynak érzünk. Ilyenkor jön jól egy mobil hőforrás, mint például az elektromos olajradiátor vagy a hősugárzó. Mindig attól függően válasszunk, hogy mekkora helyiséget szeretnénk befűteni velük, és milyen gyorsan/tartósan.

A cikket támogatta a BAUHAUS Szakáruházak.

Kétségbeesés helyett, inkább használd ki az őszt! – Hétvégi DIY-s ötlethttp://www.life.hu/otthon/20180926-ketsegbeeses-helyett-inkabb-hasznald-ki-az-oszt-diys-otlet.htmlSokan érezzük úgy, hogy az ősz belegázolt az élvezetes indián nyarunkba, és felháborítónak érezzük, hogy pár nap alatt a pólóra nem egy kardigánt, hanem kabátot és sálat kellett vennünk. Igazán arcátlan viselkedés ez az ősz részéről, de Te ne hagyd magad! Pihend ki magad a hétvégén, és készíts csodás őszi dekorációt otthonodba. OtthonOrigoÉlénk színeket a kertbe! - 4 ősszel is ültethető, kínai dísznövényhttp://www.life.hu/otthon/20180923-4-osszel-is-ultetheto-keleti-disznoveny-elenk-szineket-a-kertbe.htmlAz ősz színei többnyire a piros, barna és sárga. Te azonban ne elégedj meg ennyivel. Csempéssz üde árnyalatokat kertedbe, a most következő, ősszel is bátran ültethető növényekkel. OtthonOrigoÍgy erősítsd a családi egységet az otthonodban - Családfák minden mennyiségbenhttp://www.life.hu/otthon/20180914-igy-erositsd-a-csaladi-egyseget-az-otthonodban-csaladfa.htmlA fal díszítésétől válik egy lakás igazi otthonná. Egy családfa pedig minden lakásban jól mutat, hiszen esztétikai szerepe mellett, komoly érzelmi töltete is hatással van a lakókra. Jó érzés időnként rápillantani, de már maga a „feldíszítése”, elkészítése is remek elfoglaltságot jelent. OtthonOrigoPlüss-, fa- és papírállatok, mint falat díszítő trófeákhttp://www.life.hu/otthon/20180831-pluss-fa-es-papir-allatok-mint-falat-diszito-trofeak-diy.htmlA trófeák csodásan mutatnak akár egy végtelenül modern berendezésű lakásban is. Ám nem mind szeretnénk egy halott állat pörhüvelye alatt olvasgatni, figyelő üvegszemei által követve tévézni, az egyéb huncutságokról már nem is beszélve. Te is ebbe a csoportba tartozol? Nos, itt a remek lehetőség, hogy stílust, életkedvet és játékosságot vigyél otthonodba. OtthonOrigoHúzd magadra a munkásnadrágot! - Nők és a lakásfelújításhttp://www.life.hu/otthon/20180729-huzd-magadra-a-munkasnadragot-nok-lakasfelujitas.htmlAnnak, aki már próbált szakember találni kisebb, vagy akár nagyobb lakásfelújítási munkák elvégzésére, nem árulok el nagy titkot azzal, hogy szinte a lehetetlennel próbálkozott. Mit tehetünk hát, mi nők egy ilyen helyzetben? Megcsináljuk magunk. OtthonOrigoEgy minimalista garzon, melyben a geometrikus formák teremtik meg a varázslatothttp://www.life.hu/otthon/20180727-minimalista-garzon-melyben-a-geometrikus-formak-teremtik-meg-a-varazslatot.htmlEnnél a vietnami lakásnál egy merész ötlettel álltak elő, a grafikai minták kis térben történő felhasználásával. Míg sokan attól tartanak, hogy ezzel a szobákat bezárják, addig a tervező csapat bebizonyította, hogy a megfelelő helyeken elhelyezve, igazi ékszerként működhetnek. OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.