Néhány másodperc alatt, főzés nélkül kiderítheted, mennyire friss a tojás

Forrás: Shutterstock -
víz tojás húsvét friss tojásfőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Te is az utolsó pillanatra hagytad a tojásvásárlást húsvét előtt? Ha nem bízol a frissességében, teszteld le főzés előtt!

Sokan az utolsó pillanatra hagyják húsvét előtt a tojásvásárlást. Főzés előtt nehéz megállapítani a frissességét, ám egy egyszerű módszerrel te is meg tudod csinálni. Fogadjunk, hogy már a nagymamád is így csinálta!

Figyeljünk a tojás frissességére! Forrás: Shutterstock

Engedj egy nagy tálba vizet, majd szépen engedj bele egy tojást. Ha lesüllyed az aljára, akkor teljesen friss, ha középen lebeg, akkor már kicsit régebbi, ha pedig fennmarad a víz tetején, akkor már nem biztos, hogy ajánlatos elfogyasztani.

Feltörés után a szaga adhat egyértelmű bizonyítékot a frissességre, de érdemes figyelni a sárgája állagát is.

Füvesítésre készülsz? 3 banánhéj, amiken elcsúszhatsz!http://www.life.hu/otthon/20190414-fuvesitesre-keszulsz-3-bananhej-amin-elcsuszhatsz.htmlA csodaszép és jól kihasználható kert alapja a gyep. Egy tavalyi mesés füves rész is képes az idén tavasszal borzalmas állapotokat produkálni, tehát a füvesítés kérdésköre nem csak egy alapos kertfelújítás után válhat esedékessé. OtthonOrigoEgyszerű, de látványos húsvéti dekorációk, amelyeket az utolsó pillanatban is elkészíthetszhttp://www.life.hu/otthon/20190415-egyszeru-de-latvanyos-husveti-dekoraciok-az-utolso-pillanatra.htmlHa megcsúsztál a húsvéti előkészületekkel, mégis szívesen készítenél valami egyedi, saját készítésű dekorációt, akkor válassz egyszerű, kevés alapanyagot igénylő DIY ötleteinkből. Ejts útba egy kreatív boltot, és kezdődhet is a kézműveskedés! OtthonOrigoKiakadtak az internetezők Kim Kardashian lakásánhttp://www.life.hu/otthon/20190416-kiakadtak-az-internetezok-kim-kardashian-lakasan.htmlEgy nagyon furcsa dolgot szúrtak ki a rajongók Kim Kardashian otthonában. Otthon--A hét ötlete: bőrövből polc és más kreatív megoldásokhttp://www.life.hu/otthon/20190411-a-het-otlete-borovbol-polc-es-mas-kreativ-megoldasok-diy.htmlA régi bőröveidnek számtalan új felhasználási területet találhatsz az otthonodban. Használhatod polcok, székek készítésére, de ezeken túl is számtalan kreatív módon tudod őket hasznosítani. OtthonOrigoTücsi megmutatta az otthonukat – fotóhttp://www.life.hu/otthon/20190415-tucsi-megmutatta-otthonukat.htmlTücsiék nemsokára beköltöznek luxuslakásukba. OtthonOrigoÍgy válassz külső vakolatothttp://www.life.hu/otthon/20190409-igy-valassz-kulso-vakolatot-hazepites-felujitas.htmlA vakolat nem csupán díszíti a házat, de védi a napsugárzással és más környezeti hatásokkal szemben. Így tehát nem mindegy, hogy milyet választasz. Csak semmi pánik, segítünk! OtthonOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.