sminktrend Divathét smink
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A divatesemények mindig újraértelmezik a tegnapot, és előremutatóan a holnaputánra fókuszálva mentik át a korábban megszokott rutinjainkat. Idén ősszel is új textúrák, színek és formák láttak napvilágot, amiktől felpezsdült a divatélet. Nézzük meg közelebbről, milyen trendek uralkodnak most sminkfronton.

Orcák

  • A következő szezon a minimalizmuson túl az egészséges kinézetű, természetesen fényes alapozásra törekszik. Ez uralta a kifutókat New Yorktól Párizsig egyaránt.
  • Az orcák egészséges kinézetét hol az arcpirosító nélkülözésével, a fényes alapozással érik el, hol az arc közepéig érő rózsás árnyalatú pirosítóval. A legújabb őrület pedig a monokróm hatás, amit a nyolcvanas évekből emeltek át. Ez esetben egy árnyalat uralkodik az arcon: a mozgószemhéjon egészen a szemöldökig megjelenik a szín, majd tovafut, és az arccsonton ér véget.

/1710/Smink20171020155332

Szemek

  • Akkor jöjjön most a csábítás első legfontosabb kelléke: a trendi szemfestési technikák. A strasszkövek reneszánszukat élik, hol csak egy szépségpöttyként jelennek meg az arcon, hol az alsó szempillák tövében, hol körbeölelik a szemet, akár egy körsatír.
  • Ha már a csillogásnál tartunk, a csillámpor még mindig az egyik legközkedveltebb sminktermék, aminek a segítségével drágakőként ragyoghatunk. A leglátványosabb hatást úgy tudjuk elérni, ha harmonizáló árnyalatú csillámokat keverünk össze, és vegyítjük az apró és nagy szemcséjű csillámokat. Ezt láthattuk az Undercover kifutóján is. Akár ajkunkra is tehetjük hanyagul, egy after party utáni hangulatot idézve. A bevállalósok gazdagon megszórhatják a szempilláikat is, ám a kontaktlencsét viselők, érzékeny szeműek inkább kerüljék a szemkörnyéken a csillámokat.
  • Akik viszont a klasszikus szemhéjfestéseket részesítik előnyben, próbálják ki a legújabb hatásokat. Az alsó és felső vízvonal khol ceruzával való kiemelésével, hozzá alul-felül vastagon túltolt szempillafestéssel ábrándos tekintetet varázsolhatsz magadnak.
  • Jó hír a füstös szemfestés kedvelőinek, hogy újra divat lett, habár szofisztikáltabb formában: egy lilásszürke alap egy csipetnyi feketével a szempillák tövében, követve a szemformát. Nagyon izgalmas. Aranyosan is elkészítheted az új füstös hatást: tegyél a mozgószemhéjadra hidegbarna alapot, satírozd cicásan kifelé, húzz egy vékony, fekete tusvonalat és a szemzugot bolondítsd meg szikrázó, arany irizálású highlighttal. Ebben a szezonban a kék mámorító hűvösségével épp olyan izgalmas lehet a füstös szemfestés, mint a feketével. Tegyél egy világoskék alapot egészen a szemöldöködig satírozva, majd a szempillák tövébe jöhet a mélykék árnyalat. Satírozd kifelé, majd kösd össze az alsó pillasorral, és alulra tegyél egy kis petrolkéket, aminek van egy mély, zöldeskék irizálása. Szempilláidat extra fekete szempillaspirállal fesd ki hozzá.
/1710/Smink2017102016448

Ajkak

  • Jöhet a csábítás második legfontosabb kelléke! Nagyon népszerűek az ápolt, puha ajkak, amit könnyedén elérhetünk, ha leradírozzuk az ajkunkat, és egy magasfényű ajakápolóval kényeztetjük.
  • Tartja magát az ajakrúzsoknál a mattőrület, az egyik legközkedveltebb árnyalat a hideg pink, a részegítően szenvedélyes borvörös.
  • A legújabb trend az ajakfestésben az új ombre hatás. Fesd ki ajkadat a legszenvedélyesebb piros ajakrúzsoddal, majd az ajkaid külső sarkát alul-felül mélyítsd egy mély padlizsán árnyalatú ajakrúzzsal.
/1710/Smink20171020161111

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.