Bebizonyosodott: növeli a nők önbizalmát a jó frizura

Forrás: Shutterstock -
frizura haj árnyalat felmérés önbizalom
A frissen mosott és formázott haj, vagy egy új szín kipróbálása sokat segít a hölgyeknek abban, hogy jobban érezzék magukat a bőrükben - derült ki egy felmérésből.

A jó haj nagyban hozzájárul a nők önbizalmának növeléséhez - egy kutatás szerint a nők 56 százaléka akár hatszor is változtatott a frizuráján elmúlt 10 évben.

A frissen mosott és formázott haj, illetve a hajszínváltás, a 10 legfontosabb dolog között van, ami segít a hölgyeknek abban, hogy jól érezzék magukat a bőrükben.

Egy 2000 nő körében végzett felmérés szerint a kérdezettek több mint a fele (51%) akár hat különböző színt is kipróbált az elmúlt évtizedben - a barna (28%) és a szőke (17%) a legnépszerűbbek. Eközben 15% a kettő szín közötti árnyalatot preferálja.

A nők számára fontos, hogy jó legyen a frizurájuk Forrás: Shutterstock

A kicsit merészebbek esetbében pedig a vörös, az ezüst, a lila, sőt a többszínű is megjelent a top 10 árnyalat között, amelyet hajszínként választanának.

Kiderült, hogy a felmérésben résztvevők 24 százaléka izgatottan várja, hogy megváltoztassa a frizuráját - egynegyedük pedig örül, amikor végre elérkezik a napja.

A frizurán nagyon sok múlik: a kérdezettek 47 százaléka a ideges a változtatáskor és minden ötödik megkérdezett elsírja magát, ha nem elégedett az újítással.

A felmérésből az is kiderült, hogy a legkedveltebb választások közé tartozik a haj kiemelése, világosítása (45%), a daueroltatás (38%) és a réteges hajvágás (35%). Ezek az átalakítások pedig úgy tűnik, kulcsfontosságúak voltak, mivel 39 százalékuk úgy nyilatkozott, hogy az új stílus segített az identitásuk kialakításában.

A kérdezettek 23 százaléka magazinokból inspirálódik, 22 százaléka pedig a barátai tanácsait, frizuráját követi, míg 19 százalék a hírességek hajából merít ihletet - írja a Metro.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.