3 kihagyhatatlan tipp a korpamentes hajért a téli hidegben

Forrás: Shutterstock -
haj tippek szépségápolás egészség tél
A téli hideg bizony sosem kedvez a hajhagymáknak, hiszen a fejbőr nagyon könnyen megfázhat, kiszáradhat, ezáltal korpásodás lép fel, és már meg is van a baj. Éppen ezért fokozottan figyelnünk kell arra, hogy a hajkoronánk egészséges maradjon januárban is. Ennek elkerüléséért öt olyan tippet olvashattok, amik segítenek megőrizni hajunk egészségét a legnagyobb hidegben is.

Sokunk veszi fel a harcot a téli korpásodással szemben, ami igen csak megnehezíti a mindennapjainkat. Viszketés, kiszáradt fejbőr, zsírosodó haj - ezekkel a kellemetlen tünetekkel jár együtt, ami nem kedvez egészségünknek. Fejbőrünk egészségtelen állapotát azonban muszáj kezelnünk, nehogy később durvább szövődmények lépjenek fel. Jó hírünk van, ugyanis van megoldás! Mutatunk nektek öt olyan tippet, amik segítségével tökéletesen megszüntethető ez az állandó, vagy minden télen visszatérő probléma!

A hajkorona a nő egyik éke - szokás mondani.

Büszkék vagyunk a csodás hajzuhatagunkra, amikor szép, fényes, ápolt és egészséges. Azonban olykor előfordulnak problémák, ilyenkor persze nem az a megoldás, hogy azt mondjuk:

úristen, de ronda a hajam!

Lássuk hát, mit tehetünk a téli korpásodás ellen!

A sapka nem ciki

Kifejezetten alap dolognak tűnik, pedig sok embernek nem az. Reggel a munkába menet még ha nagyon sietsz is muszáj lenne sapkát húznod! Ugyanis ha nem hordjuk rendszeresen az őszi és téli időszakokban, a hideg és meleg levegő váltakozása nagyon megviselheti fejbőrünket, amitől persze már csak egy ugrásra van a korpásodás. Ha nem szeretnéd minden egyes másodpercben vakarni a fejbőröd, akkor számodra is elengedhetetlen kellék a sapka. Hiába nézel ki benne szerinted cikin, hidd el, hogy több gondot fog okozni, ha később fejbőrproblémáid lesznek.

boldog anya gyerek tél, szabadban, Forrás: Shutterstock/Evgeny Atamanenko

A megfelelő olajozás elengedhetetlen!

Az olajak használata mindig luxus élményt nyújt a hajnak, tökéletes példa erre az argán, vagy a rozmaringolaj, amelyek táplálják, fényesítik és hidratálják a száraz hajkoronádat. Vigyél fel egy-két cseppet a hajvégeidre minden hajmosás után. Emellett különösen fontos olyan termékek használata, amik antibakteriális hatásúak, mint például a teafaolaj. Nem véletlen, hogy számos korpásodás elleni termékben megtalálható ez az összetevő, te is nyugodtan csöpögtess a samponodba pár cseppet.

Vigyél fel egy-két cseppet a hajvégeidre minden hajmosás után Forrás: Shutterstock

Az aloe vera egy csodaszer!

Sokan azt gondolják, hogy az aloe vera csak az arcbőr csodatevője, pedig igen nagy hatással van a hajkoronára is! Akinek van otthon, már nyert ügye van, ugyanis az egyik legjobb gyulladáscsökkentő hatású gyógynövény! Jó tipp: hajmosás után alaposan masszírozd bele a hajadba a levét, hagyd fenn körülbelül öt percig, majd alaposan öblítsd le. Garantáltan csökkenti a korpásodást!

aloe vera Forrás: 123rf.com

Almaecet nem csak a konyhában!

Az almaecet keményen felveszi a harcot a korpásodással szemben, ugyanis visszaállítja a fejbőr kibillent pH-értékét, gombaölő hatású, és csökkenti a folyton jelenlévő irritáló viszketést is. Hajmosás után önts egy kis almaecetet két deciliter vízhez, öblítsd le vele a fejbőröd, majd vízzel mosd át a hajad. Hidd el, nagyon hatásos!

Az almaecet keményen felveszi a harcot a korpásodással szemben Forrás: Shutterstock

Meglepő megmentő - a szódabikarbóna

A szódabikarbóna nevéhez nagyon sok pozitív hatás fűződik: fertőtlenítő, takarításra tökéletesen használható, és az egyik legnagyobb ellensége a korpának is! Hajmosás előtt és után is alkalmazható: dörzsölj bele egy kisebb mennyiséget a fejbőrödbe, hagyd rajta körülbelül öt percig, majd jó alaposan öblítsd le. Néhány alkalom után meglepő eredmény érhető el, akár teljesen képes megszüntetni a korpásodást, és még fényesebb is lesz tőle a hajkoronád.

A szódabikarbóna akár teljesen képes megszüntetni a korpásodást, és még fényesebb is lesz tőle a hajkoronád Forrás: Shutterstock

Egy szó, mint száz, érdemes a spájzban szétnézned, mielőtt a drogériák polcairól leveszed a legdrágább termékeket, mert akadnak olyan alternatív megoldások a korpásodás ellen, amik annyira hatásosak, mint semmi más!

Te próbáltad már valamelyik megoldást?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.