Alvás közben is tönkreteheted a hajad, anélkül, hogy tudnál róla

hajápolás selyem töredezett haj párna
Azt már tudjuk, hogy a túl forró levegő árt a hajunknak, a hajvasalással és a gyakori melírrel sem teszünk jót, de hogy alvás közben is roncsolhatjuk a tincseinket, arról eddig fogalmunk sem volt…

Egy szakértő arra figyelmeztetett, hogy a hajunk alvás közben is károsodhat, anélkül, hogy tudnánk róla. Eva Proudman egy haj- és bőrápolási termékeket forgalmazó cég munkatársa azt mondta az Expressnek, hiába használjuk a legjobb termékeket a hajunkra, ha rossz párnahuzaton alszunk, vagy vizes hajjal fekszünk le aludni.

haj, alvás, frizura, párna, párnahuzat alvó nő
Nem mindegy, milyen párnahuzaton alszunk
Forrás: Shutterstock

Nem mindegy, milyen a párna

Rávilágított, hogy a hajszálak súrlódása a párnán töréshez vezet. Megoldás lehet, ha felkötünk egy kendőt, de az sem mindegy, hogy annak milyen az anyaga. A szakértő azt tanácsolja, használjunk szatén vagy selyem kendőt, ezek a textilek csökkentik a súrlódást, megóvják a haj természetes nedvességét, ezáltal pedig kevésbé lesznek töredezettek a hajvégeink.

Ha nem tudunk kendőben aludni, akkor válasszunk olyan párnahuzatot, amik ugyanezekből a textíliákból készültek. Egy selyem párnahuzat megátolja a haj csomósodást, göndörödését és töredezését. A selyemszálak nem szívják magukba a természetes olajokat, ezáltal a fejbőrünk sem szárad ki, hidratált marad.

Vizes haj = érzékeny haj

Eva elmondta: „A hajunk akkor a legérzékenyebb, amikor nedves. Ha a vizes haj a párnához dörzsölődik, nem csak törni, de mattulni is fog." 

Azt tanácsolja, hagyjuk a hajat magától megszáradni, és még nyirkos tincsekkel se menjünk az ágyba. Ha nem tudjuk kivárni természetes száradást, használjunk hővédő sprayt szárítás előtt.

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.