Damu Rolandnak 50 ezres gyerektartást kell fizetnie

Damu Roland Jóban Rosszban TV2 színész sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába van börtönben, ahol csupán néhány ezer forint a fizetése, Damu Rolandnak mégis ugyanakkora gyerektartást kell fizetnie, mint amikor jól menő színész volt.

Damu egy éve dolgozik ugyan a börtönben. Eleinte a konyhán, később könyvtárosként foglalta el magát, de mindezzel természetesen csupán néhány ezer forintot keres. Ennek ellenére a bíróság úgy ítélt, hogy 50 ezer forintos gyermektartást kell adnia gyermekének.

Fotó: Nagy Attila [origo]
Fotó: Nagy Attila [origo]

Mivel a színész egyelőre ezt képtelen kifizetni, ezért az állam teszi helyette, de ezt a tartozást szabadulása után neki kell törlesztenie. A gyermektartás összegét a bíróság Damu korábbi, havi bruttó 580 ezer forintos keresete alapján állapította meg, ugyanis a színész ennyit keresett, amíg a Jóban Rosszban szereplője volt. "Nem arról van szó, hogy nem akarok gondoskodni a gyerekemről, csak nem tudok miből! Azt meg kikérem magamnak, hogy közben az 'állam bácsi' meghitelezi a gyerektartást azzal, hogy majd szabadulásom után biztos visszafizetem valamiből" - mondta Damu feldúltan a Blikknek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.