Most kiderül, melyik étel vezet Harry herceg szívéhez

ízlés Buckingham-palota II. Erzsébet brit királynő szakács kedvenc brit királyi család főzés Vilmos herceg Diana hercegnő étel Harry herceg gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A brit királyi család egykori szakácsa, Darren McGrady elárulta, milyen finomságokon nőtt fel Vilmos és Harry, illetve melyik trónörökösnek mi volt a kedvenc eledele.

Tény, hogy a királyi családok sarjai soha nem lesznek olyanok, mint bármelyik másik gyerek. Azt azonban Darren McGrady is alá tudja támasztani, hogy ha ételekről van szó, ők is ugyanolyanok, mint kortársaik.

Harry herceg és Vilmos herceg 1995-ben Forrás: AFP/Johnny Eggitt

McGrady, aki összesen 15 éven át főzött a brit királyi családra, Károly herceg és a néhai Diana hercegnő válása után került a Wales-i hercegnő konyhájának élére, ahol összesen 4 éven át dolgozott. Az itt eltöltött idő alatt pedig nem csupán Anglia első számú családjához került közelebb, hanem bizony az ízlésüket is sikerült alaposan kiismernie.

A kis Vilmos és Harry herceg babaként például a nagymamánál, II. Erzsébet királynőnél tett látogatásuk során nagyjából ugyanazokat az ételeket kapták, mint a felnőttek, csak felkockázva pürésített változatban. Később pedig a dadusuk volt az, aki eldöntötte, milyen ételek kerülnek a trónörökösök asztalára – és McGrady komolyan is vette az utasításokat, hiszen elmondása szerint „jobban rettegett a dadától, mint magától Vilmos hercegtől."

Vilmos és Harry 2014-ben Forrás: AFP/Jamie Simpson

Ám akárhol is került sor az ebédre vagy a vacsorára, az mindig valamilyen tradicionális brit étel volt. Vilmos herceg kedvence a pásztorpite volt (állítólag a mai napig imádja), és Harryvel együtt mindketten legalább annyira rajongtak a sült csirkéért rizzsel és halas felfújttal, mint a lekváros derelyéért és a pudingért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.