Taylor Swift tarolt a Grammy-gálán: Íme, a győztesek

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian -
Taylor Swift Lady Gaga díjátadó Grammy-gála show énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekesnő 1989 című lemeze kapta az év albumának járó Grammy-díjat. A 26 éves amerikai sztár további két kategóriában diadalmaskodott, és övé lett az év popalbumának és az év legjobb zenei videójának járó elismerés is. 

Az este nagy esélyese Kendrick Lamar volt, akit 11 kategóriában jelöltek. Végül öt díjjal gazdagodott, köztük a legjobb rapalbumnak járóval, a legfontosabb kategóriákban azonban hoppon maradt. Az év dala Ed Sheeran Thinking Out Loud című száma lett.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Kevork Djansezian

Első Grammy-díját nyerte Justin Bieber, aki két dj - Skrillex és Diplo - oldalán a legjobb dance-felvételnek járó Grammyvel gazdagodott a Where Are U Now című dala révén. Díjazták az Amy Winehouse-ról szóló dokumentumfilmet, és hangoskönyve révén Grammy-díjat kapott a rákbetegségben szenvedő Jimmy Carter volt amerikai elnök is. A 91 éves politikus mellett az idősebb korosztály más tagjai is képviseltették magukat a díjazottak között: a 89 éves Tony Bennett a legjobb hagyományos pop-vokál albumért, a 79 éves Buddy Guy a legjobb bluesalbumért járó Grammy-díjat vehette át.

A Grammy-díjakról az amerikai lemezakadémia tagjai döntenek, akik elsősorban szakmai szempontokat vesznek figyelembe az eladási adatok vagy a slágerlisták rangsorai helyett.

Forrás: AFP/Valerie Macon

A televíziós gálán megemlékeztek a zeneipar elmúlt évben elhunyt ikonjairól: Lady Gaga David Bowie emlékére énekelt, az Eagles pedig Take It Easy című dalával búcsúzott közelmúltban elhunyt alapító tagjától, Glenn Freytől.

Így divatoztak a sztárok a Grammy-gálán

A 2016-os Grammy-gálán elképesztően színes felhozatalnak örülhetett a divatmániás közönség. Sokan hozták a kötelező eleganciát, néhányan kitűntek, páran pedig kétségbeesetten próbálták kizárólag önmagukra irányítani a figyelmet. Nézzük, ki, hogyan teljesített!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.