A mai napon lett Schumacher minden idők legsikeresebb pilótája

Forrás: Mercedes -
pilóta Forma-1 világbajnok Michael Schumacher
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Michael Schumacher neve egybeforrt a Forma-1-gyel, ő az a pilóta, akinek a rekordjait nagyon nehéz lesz megdönteni. Az első német versenyző, aki világbajnoki címet nyert, 13 évvel ezelőtt a mai napon vált minden idők legsikeresebb pilótájává.

A hétszeres Forma-1-es világbajnok 13 évvel ezelőtt történelmet írt. Akkor még csak a hatodik világbajnoki címét szerezte meg, de már ezzel is minden idők legsikeresebb F1-es pilótája lett. Nem adták könnyen az első helyet, döcögősen indult Michael Schumacher szezonja, nagyon szoros versenyben vívta ki magának a hatodik világbajnoki címet.

Forrás: Mercedes

A döntés közte és Räikkönen között dőlt el, az utolsó, japán nagydíjon.

A német versenyző ugyan csak a nyolcadik helyen ért célba, de ez is elég volt számára, hogy bezsebelje hatodik világbajnoki címét, ami nem az utolsó volt a sorban. Schumi a következő évben is világbajnok lett, és még nagyon sokáig versenyzett, mielőtt visszavonult. A pilóta élete szörnyű fordulatot vett, miután felhagyott a versenyzéssel. Egy családi síkiránduláson ugyanis borzalmasan szerencsétlen balesetet szenvedett. 2013. december 29-én rázta meg a világot a hír, a pilóta azóta is küzd az életéért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.