Hosszú Katinka és Shane Tusup szünetelteti a válást: kérvényt nyújtottak be

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka -
szüneteltetés válás Hosszú Katinka Shane Tusup
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A rajongók reménykednek: Hosszú Katinka és edző férje, Shane Tusup képviselőiken keresztül kérvényezték a válás szüneteltetését.

Az is lehet, hogy az Iron Lady és férje meggondolták magukat és rendbe akarják hozni házasságukat, ám az ügyvéd szerint nem ez a jellemző, sokkal inkább peren kívüli vagyonelosztásról lehet szó.

Shane Tusp és Hosszú Katinka azért kérhették a válóper szüneteltetését, hogy az elkövetkező fél évben

közel egy milliárd forintos közös vagyonukról

peren kívül tudjanak megegyezni.

Hosszú Katinka és Shane Tusup szüneteltetik a válást Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

"Ha egy válóperben a felek közös kérelmet nyújtanak be az ügy szüneteltetésére, az azt jelenti, hogy hat hónap haladékot kérnek a bíróságtól. Ezalatt megpróbálhatnak egyezségre jutni, vélhetően vagyonjogi kérdésekben. Amennyiben fél év alatt sikerül megegyezni, vagy ha nem jutnak dűlőre, akkor is lehet kérni a per folytatását. Ha viszont ezt egyik fél sem teszi meg, akkor a hat hónap leteltével a per megszűnik. Persze az érzelmi okok sincsenek kizárva, gyakorlatban előfordult már, hogy a szüneteltetés alatt a felperes és az alperes kibékült, de nem ez a jellemző. Hiszen ha valaki meggondolja magát és mégsem akar válni, akkor az eljárás az, hogy eláll a pertől, nem annak szüneteltetését kéri" - mondta el a Blikknek dr. Kamarás Péter jogi szakértő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.