Énekesek, akik megpróbálkoztak a színészettel és hatalmas bukás lett a vége

Forrás: AFP -
Jason Derulo Kelly Clarkson színész Jessica Simpson magazin Britney Spears énekes
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekesek nagyjából azóta próbálkoznak betörni a filmek világába is, amióta készítenek filmeket. Néhányuknak sikerül, Jennifer Lopez például kifejezetten sikeres színésznőként is, ahogy Jennifer Hudson is, de bőven akadnak olyanok, akiknek a próbálkozása csúfos bukás lett.

Britney Spears

2002-ben Britney a karrierje csúcsán volt. Toplistás albumot adott ki, hatalmas megállapodást kötött a Pepsivel, és a Forbes a legbefolyásosabb sztárnak kiáltotta ki. Ezért aztán Britney új kihívások után nézett, ennek az eredménye lett az Álmok útján című vígjáték. Ugyan nem bukott el a pénztáraknál, de a kritikusok csúnyán lehúzták, és Britney néhány vendégszereplést leszámítva soha többet nem vállalt vagy nem kapott főszerepet.

Britney Spears filmje nem bukott el a pénztáraknál, de a kritikusok csúnyán lehúzták Forrás: AFP

Jessica Simpson

Jessica Simpson gyerekkora óta kerülgette a kamerát, és végül csak sikerült elé állnia. Több sikeres album után döntött úgy, itt az ideje színésznőként is bizonyítania. Nem jött össze. Az első szerepét a Hazárd megye lordjaiban kapta, amely miatt még díjra is jelölték: Arany Málnára. A negatív kritika azonban nem szegte kedvét, másodjára is próbálkozott. Ezúttal az Akikre büszkék vagyunk! - A hónap dolgozója című filmben játszott, amit minden kritikus lehúzott. Az énekesnő ezek után sem adta fel, és egy újabb hatalmas bukással folytatta a sort: a Szédítően szőke című filmjét a premier napján mindössze 48 ember nézte meg, és az első napon 384 dollárt hozott a konyhára, ami a valaha volt legalacsonyabb bevétel. Ezután még feltűnt a Love Guru című filmben, annak a bukása után azonban felhagyott a színészi pályával – egyelőre.

Jessica Simpson első szerepét a Hazárd megye lordjaiban kapta, amely miatt még díjra is jelölték: Arany Málnára Forrás: Collection Christophel via AFP/© Warner Bros / Village Roadshow Pictures/Warner Bros / Village Roadshow P

Kelly Clarkson

Egy álom vált valóra Kelly Clarkson számára, amikor megnyerte az American Idolt. A szerződés része volt azonban egy filmszerep, ami alól nem tudott kibújni, pedig számos ügyvéddel beszélt. Az énekesnő úgy döntött, megpróbálja a film megjelenése előtt kiadni első debütáló kislemezét azt remélve, a zene sikere majd elnyomja a borzasztó film miatt megjelenő kritikákat. A Strandszerelem című film aztán nem is okozott meglepetést: mindenki lehúzta. Kelly Clarkson pedig mindent gyűlölt, ami a filmmel volt kapcsolatos, és a negatív tapasztalatok miatt soha nem fordult már meg a fejében, hogy színésznőként bizonyítson.

Kelly Clarkson Strandszerelem című filmje nem okozott meglepetést: mindenki lehúzta Forrás: Twentieth Century Fox

Jason Derulo

A zenész régóta szeretett volna betörni a filmek világába, csakhogy nem találta a hozzá passzoló szerepet. Elmondása szerint rengeteg ajánlattal keresték meg az elmúlt években, ám egyik sem fogta meg egészen addig, amíg hozzá nem került a Macskák filmváltozatának forgatókönyve... Jason pedig mindent beleadott a filmbe, még macskaiskolába is eljárt, hogy tanulmányozza a cicák viselkedését. Hiába minden erőfeszítés, a film csúfos kudarcot vallott. Nem volt olyan ember, aki dicsérte volna a filmet, de Jason Derulót ez nem hatotta meg. Elmondta, folytatni akarja a filmezést, és egyébként is, mit tudnak a kritikusok? Csináltak ők valaha filmet az életükben?

Jason Derulo a Macskák filmváltozatának csúfos kudarca ellenére folytatni szeretné filmes karrierjét Forrás: Working Title Films

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.