Hosszú Katinka édesapja: “A lányom Shane Tusup mellett volt a legjobb”

Forrás: AFP
Forrás: AFP -
Hosszú Katinka olimpia Shane Tusup
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az elmúlt héten Hosszú Katinka a vártnál rosszabb olimpiai szereplésétől volt hangos a sajtó. Az úszónő teljesítményéről sokan elmondták a véleményüket, köztük Vitray Tamás is. Időközben az is kiderült, hogy Katinkát és párját az ötkarikás játékok előtt kirabolták, és a stressz is hozzájárulhatott ahhoz, hogy nem tudta a maximumot nyújtani. A történtekről Katinka is nyilatkozott, most pedig édesapja fejtette ki a véleményét. 

"Van egy kis lelkiismeret-furdalásom, mert januárban beszélgettünk Tokióról. Mindketten tudtuk, hogy ez a pandémiás időszak nem kedvezett a felkészülésének, de nem akartam, hogy 5-6 év múlva megbánja, és azt mondja: 'Kár, hogy kihagytam Tokiót!' Úgyhogy végül azt javasoltam, próbálja meg. Igaz, egyikükben sem merült fel, hogy nem egy újabb olimpiai címmel fog hazatérni" – mondta el a Storynak Hosszú István, és hozzátette, az is fő probléma volt, hogy Katinka nem találta meg a megfelelő edzőt.

Forrás: AFP

"Shane-nel ők ketten azért valamit nagyon tudtak. Ők együtt elképesztően jók, már-már legyőzhetetlenek voltak. Ez az eredményeken is látszik. Vitathatatlan, hogy a lányom Shane Tusup mellett volt a legjobb" – nyilatkozta Hosszú István.

Arra a kérdésre az édesapa sem tudta a választ, hogy elképzelhető-e, hogy Katinka edzője újra Tusup legyen. "Nem hiszem, de először várjuk meg, Katinka egyáltalán hogyan dönt az úszással kapcsolatban" - mondta.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.