Bíróság elé állítják Shakirát: 14,5 millió eurós adócsalással vádolják

Forrás: Getty Images/WireImage/2010 Shirlaine Forrest/Shirlaine Forrest -
Shakira adócsalás bíróság per sztár
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Évekig tartó nyomozás bizonyítékai alapján döntött úgy a bíróság, hogy a kolumbiai származású énekesnővel szembeni 14,5 millió eurós adócsalás vádja megalapozott, így Shakirának a bíróság előtt kell bizonyítania ártatlanságát. 

Az ügyészség 2019 óta nyomoz a sztár ellen, állításuk szerint Shakira, amikor 2011 és 2014 között Spanyolországban élt, nem tett eleget adófizetői kötelezettségének, ezzel az államot 5,7 milliárd forintnak megfelelő összegű euróval rövidítette meg.

Shakira Forrás: Getty Images/WireImage/2010 Shirlaine Forrest/Shirlaine Forrest

Az énekesnő közleményében azt állítja, hogy mindig kifogástalan adófizető volt, a vitatott időszakban fél évnél több időt nem töltött Spanyolországban, és jövedelme nagy része nem is ott keletkezett.

A hatóságok úgy gondolják, hogy Shakira állításai nem igazak, ráadásul az említett években nemcsak a helyben keletkezett bevételei, hanem az összes jövedelme után Spanyolországban kellett volna adóznia.

Az énekesnő, bár vitatja az ellene felhozott vádakat, azóta állítólagos tartozását és annak kamatait is befizette a spanyol államnak.

A popsztár 2010 óta Gerard Piqué spanyol futballsztárral él együtt, két gyermekük van, ám Shakira hivatalosan lakóhelyeként csak 2015-ben jelölte meg Katalóniát, előtte a Bahamákra volt bejelentve - írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.