Britney Spears gyámsága kihallgatás gyámság Britney Spears
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világhírű énekesnő 13 évig állt édesapja gyámsága alatt, semmiről sem dönthetett önállóan. Tavaly november óta azonban újra szabad, azóta pedig nagykanállal falja az életet. A minap egy kaliforniai bíróságon elrendelték az énekesnő édesapjának, James Spearsnek kihallgatását lánya gyámsági ügyében. 

Britney Spears 2008-ban, még a válása után kapott idegösszeomlást, amit pszichiátriai kezelések sora követett; végül a Los Angeles-i bíróság úgy látta jónak, ha ideglenesen édesapja gondnoksága alá kerül, mondván: az énekesnő túlságosan fogékony volt a negatív befolyásolásra, mentális állapota miatt képtelen saját döntéseket hozni.

Az ideiglenes gyámság azonban közel másfél évtizedig kitartott. A bíróság többször is felülvizsgálta az ügyet, de mindig úgy látta jónak, ha valaki szorosan felügyeli a labilis énekesnő életét. A 39 éves Spears idén adott be újabb keresetet a gondnokság és apja pénzügyi felügyeletének megszüntetését kérve.

Az énekesnő apja szemére vetette, hogy akarata ellenére tartották őt egy pszichiátriai intézményben és olyan gyógyszerek és fogamzásgátló szedésére kényszerítette őt, amelyek megakadályozták, hogy teherbe essen.

Britney Spears Instagram

Az újabb kérvény pedig tavaly novemberben célt ért: egy Los Angeles-i bíróság megszüntette Britney Spears 13 éve tartó gondnokságát. Ennek értelmében az énekesnő ismét teljes mértékben maga dönthet sorsáról, beleértve 60 millió dollára becsült vagyonát is.

Szerdán egy kaliforniai bíróságon elrendelték Jamie Spears kihallgatását, hogy kiderítség valaha is visszaélt-e azzal, hogy hosszú évekig lánya gyámja volt.

Az ítélet szerint a vallomástételnek harminc napon belül, augusztus 12-ig meg kell történnie. A bíró július 27-ig kért haladékot, hogy eldöntse, Britney Spearsnek is kell-e tanúskodnia.

Mathew Rosengart, az énekesnő ügyvédje szerint hatalmas lépés, hogy végre elindult a nyomozás, mivel szerinte Jamie Spears hónapok óta próbál kitérni a kihallgatás elől, de most végre nem menekülhet, számon kérik a gyámság 13 éves időszaka alatti tetteiért.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.