Kamilla királyné több mint ezer Paddington mackót adományoz rászoruló gyerekeknek

Forrás: AFP/Eddie Mulholland -
Paddington Kamilla királyné mackó rászoruló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
III. Károly brit király felesége, Kamilla jótékonysági piknik keretében adta át a II. Erzsébet egykori brit királynő halála után összegyűlt, több mint ezer Paddington plüssmackót a Barnardo's brit jótékonysági szervezetnek csütörtökön, hogy a macik rászoruló gyerekeknél lelhessenek szerető otthonra.

A plüssmackókat a királynőt gyászoló tömegek virágok és üzenetek kíséretében hagyták ott a Buckingham-palota, a királynak és hitvesének otthont adó, londoni Clarence House és az uralkodó család egyéb rezidenciái előtt a II. Erzsébet szeptember 8-i halálát követő gyászidőszak alatt.

Az úgynevezett Paddington projektről a Buckingham-palota korábban videót is megosztott, melyben bemutatták a mackók útját: először szétválogatták, majd alaposan kimosták őket, hogy aztán - a palotában eltöltött némi játékos szabadidő után - új otthonra lelhessenek.

Kamilla cornwalli hercegné rászoruló gyerekeknek adományozza a Paddington mackókat Forrás: AFP/Eddie Mulholland

Kamilla királyné 2016 óta a Barnardo's mecénása. A szervezet által rendezett jótékonysági pikniken az átadót követően Paddington maci ízlésének hódolva lekváros szendvicset szolgáltak fel. Az eseményen részt vett a Paddington mesefigurát megalkotó szerző, Michael Bond lánya és a Paddington-filmek több színésze is.

Paddington mackókat kapnak a gyerekek Forrás: A Company Hungary

II. Erzsébet néhai királynő uralkodásának jubileumi, 70. évfordulóján a Buckingham-palota videót készített arról, ahogy az uralkodó délutáni teára vendégül látja Paddingtont. A videót a királynő tiszteletére szervezett, nagyszabású koncerten mutatták be, s nagy sikernek örvendett. A megható jelenetben a királynő bizalmasan elárulja a mackónak, hogy mindig tart magánál egy lekváros szendvicset, Paddington kedvenc finomságát. A szívmelengető teázás végén Paddington udvariasan megköszönte a vendéglátást a királynőnek: az uralkodó halálakor pedig a mackó ugyanezzel a mondattal - "Köszönök mindent, asszonyom" - rótta le tiszteletét a Twitteren.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.