III. Károly rekordot döntött: még soha nem nézték ennyien brit uralkodó karácsonyi beszédét

Forrás: AFP/Jane Barlow -
karácsony beszéd III. Károly
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az édesanyja halálát követően trónra lépett uralkodó ünnepi beszédét jóval többen kísérték figyelemmel, mint II. Erzsébet utolsó karácsonyi felszólalását.

A szigetország éppen regnáló királyának vagy királynőjének karácsonyi üzenetét még sosem sugározta ilyen sok tévécsatorna: az összesített lista szerint 10,7 millióan voltak kíváncsiak III. Károly király válogatott gondolataira, míg a megboldogult Erzsébetéire 8,96 millióan. Várható volt, hogy Károly megemlékezik szeretett édesanyjáról, s miután ez megtörtént, kitért az anyagi válságban élők nehéz helyzetére is.

A nézettségi adatok kiértékelésénél egyébként leginkább az élő közvetítésekre támaszkodtak, de biztos, hogy az ismétlések és a különféle karácsonyi összeállítások keretében is rengetegen megnézték III. Károly első karácsonyi beszédét – írja a BBC.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.