Patkányokkal teli laktanyában élnek III. Károly legjobb katonái - A wellingtoni laktanyában készült fotók magukért beszélnek

körülmények patkány Wellington Anglia börtön III. Károly Nagy-Britannia laktanya katona gárdista
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Vizelettel átitatott padló, döglött madarak a folyosón, és a szobákban felhalmozott szemét látható az 500 katonának otthont adó wellingtoni laktanyában készült fotókon. A katonák szerint a börtönökben is jobb körülmények között élnek a rabok, mint ők.  

Az ikonikus Wellington Barracks, mely a hadsereg öt legkiemelkedőbb ezredének, a Coldstream, a Grenadier, valamint az ír, skót és walesi gárdának ad otthont, mindössze 300 méterre van a Buckingham-palotától.

Az itt élő katonák 1660-tól napjainkig arra tették fel az életüket, hogy megvédjék az uralkodót és a családját, a királyi palotát, mely előtt katonáikat turisták milliói fényképezik le a világ minden tájáról, ahogy őrködnek a Buckingham-palota és a Szent Jakab-palota előtt, teljes katonai díszbe öltözve.

Ám a mindennapi életkörülményeiket egyes katonák úgy jellemezték, hogy „rosszabbnak, mint egy börtön".

Az egyik korábbi, neve elhallgatását kérő Coldstream gárdista a MailOnline-nak azt mondta:

„A teljes Wellington Barracks mocskos, ám kívülről remekül néz ki. A turisták, akik a kapuknál állnak, hogy fényképezkedjenek, nem hinnék el, milyen a bent lévő katonák élete."

A katona, aki az életkörülmények miatt nemrég kilépett a Coldstream Guardstól, hozzátette:

„Döglött patkányok vannak a kukákban, és reggelente nekünk kell eltakarítanunk azokat. A szállásokon szeméthalmok vannak, a WC-k bűze pedig elviselhetetlen. Minden probléma azokban a tömbökben van, ahol a közlegények laknak."

Az életkörülményekre utalva egy másik katona azt mondta: „Ha mondok valamit egy magas rangú tisztnek, akkor vagy figyelmen kívül hagyják, vagy azt mondják, hogy rohadj meg, úgyhogy abbahagytuk a panaszkodást. Az egész egy vicc. A világ leghíresebb embereit és épületeit őrizzük, majd a napi munkánk végeztével visszatérünk egy mocskos pokolba. A tápláléklánc alján vagyunk, és söpredékként kezelnek minket".

A laktanyáról készült fotókat a Daily Mail oldalán lehet megnézni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.