Váltson márciusban MFO-ra, ha biztonságban akarja tudni otthonát!

Shutterstock/Copyright (c) 2020 WIROJE PATHI/Shutterstock. No use without permission. - WIROJE PATHI
használat PR cikk elektromos láng
Statisztikák szerint az elmúlt évben már kevesebb lakástűz volt Magyarországon, mint egy esztendővel korábban. A kedvező tendencia ellenére még így is számos épület vált lakhatatlanná, sokaknak kellett elhagyniuk otthonukat. Odafigyeléssel, karbantartással, érzékelők elhelyezésével jelentősen csökkenthető a tűzkár kockázata, de emellett előfordulhatnak még egyéb káresetek is, mint például egy beázás, vagy vihar okozta kár. Ezeknek az anyagi kockázatait az igényeinknek megfelelő Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítással (MFO) jelentősen csökkenthetjük.
Electric,Shock,,Plug,,Refrigerator,Therefore,Causing,Sparks,Dangerous,Concepts,From
MNB

Otthonunk biztosítása az egyik legfőbb feladatunk. Sokszor bele sem gondolunk, hogy a legapróbb hibákból mekkora károk keletkezhetnek ingatlanjainkban. A leggyakrabban elektromos probléma, nyílt láng használata, a fűtési rendszer hibája, sütés-főzés okozhat tüzet, de az avar- vagy szemétégetés közben is elterjedhetnek a lángok. 

Ezek a kockázatok odafigyeléssel jelentősen csökkenthetők. A megelőzés érdekében érdemes megvizsgálni, mennyire megbízhatóak azok az elektromos eszközök, amelyeket használunk, és főleg a régebbi otthonok esetében az elektromos vezetékek állapotát, a dugaljakat, villanykapcsolókat is fontos ellenőrizni.  Vízvezetékeink karbantartása, házunkon a tető állapotának figyelemmel kísérése szintén nem elhanyagolható ahhoz, hogy biztonságban tudhassuk házunkat, lakásunkat. 

Sajnos a felelős magatartás és az óvintézkedések ellenére is előfordulhat, hogy megtörténik a baj, ami akár milliós kárt is okozhat. Éppen ezért kulcsfontosságú, hogy rendelkezzünk olyan otthonbiztosítással, amely kár esetén anyagi fedezetet biztosít számunkra az újrakezdéshez. 

Idén márciusban lehetőségünk lesz arra, hogy soron kívül, vagyis a biztosítási szerződésünk évfordulója előtt új otthonbiztosítást kössünk akár a jelenlegi, akár egy új biztosítónál. Érdemes tehát minden ügyfélnek áttekintenie meglévő szerződését és összehasonlítania az új ajánlatokkal.

Ajánlott olyan biztosítás mellett letenni a voksunkat, amely alapcsomagja az elemi károkon túl a tűz, a beázás, a kívülről érkező víz, a vezetékes vízkár, az elfolyt víz, a betöréses lopás, a rablás és a rongálás, valamint az üvegtörés esetén is garanciát nyújt.

Okos döntés

Mivel márciusban várhatóan sokan élnek majd a lehetőséggel, komoly verseny alakulhat ki a biztosítók között, számos ajánlat jelenhet meg a piacon. 

Márciusban jó döntés lehet a Minősített Fogyasztóbarát Otthonbiztosítás (MFO) választása. Ennek keretrendszerét az MNB határozta meg, és ez alapján a piac 14 lakásbiztosítója közül már 13-nál elérhető a konstrukció. Ezek az ajánlatok magasabb szolgáltatást nyújtanak, és mintegy 10 százalékkal kedvezőbbek az egyéb piaci termékeknél. Nincs önrészük, a velük kapcsolatos ügyek digitálisan intézhetők, a leggyakoribb kártípusok tartalmát az MNB szabta meg, a kizárásokat szűkítette, a kárkifizetés pedig gyorsított módon történik.

A jegybank az élethelyzetünkhöz leginkább igazodó biztosítás megtalálását egy összehasonlító weboldallal is támogatja, amely megjeleníti a programban jelenleg részt vevő 13 biztosítótársaság ajánlatait.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.