Oscar-díj: Al Pacino, Michelle Pfeiffer és Brendan Fraser is díjat ad át

Oscar-gála, színpad, Oscar, Dolby Theather
Getty Images/88th Annual Academy Awards - Show - Kevin Winter
hollywood Oscar-gála Oscar-díj michelle pfeiffer Al Pacino
A lista velük nem teljes, ebben a fontos szerepben olyan sztárokat is láthatunk a 96. Oscar-gálán, akikről régen hallottunk.

Az amerikai filmakadémia díjátadó ceremóniáját március 10-én (magyar idő szerint hétfőre virradóra) rendezik meg a Los Angeles-i Dolby Színházban. A szervezők a napokban hozták nyilvánosságra azoknak a sztároknak a neveit, akik részt vesznek az Oscar-szobrok átadásában. A díjátadók között lesz a Dűne sztárja, Zendaya, az Oscar-díjas Al Pacino, a háromszoros Oscar-jelölt Michelle Pfeiffer, valamint Brendan Fraser, aki tavaly A bálnáért kapta meg a szobrot, és a Minden, mindenhol, mindenkor Oscar-díjasai: Michelle Yeoh, Ke Huy Quan és Jamie Lee Curtis is.  A díjátadók névsorában szerepel még többek között Nicolas Cage, Jessica Lange, Lupita Nyong'o, Sam Rockwell és Matthew McConaughey.

Oscar-gála, színpad, Oscar, Dolby Theather
A Dolby Színház színpada, ahol Hollywood legnagyobbjai kapják meg az arany szobrocskát
Forrás: Getty Images/88th Annual Academy Awards - Show

A gála műsorának házigazdája immár negyedik alkalommal Jimmy Kimmel lesz.

Az Oscar-díjátadót élőben sugározzák világszerte, a magyar nézők a Disney+ streamingszolgáltatásán követhetik.

Idén ismét van magyar jelölt: a látványtervezői kategóriában Mihalek Zsuzsa is esélyes a díjra a Szegény párák című filmért. Jorgosz Lanthimosz alkotása 11 jelölést kapott. A film berendezőjeként Mihalek Zsuzsa díszlettervező a produkciós tervező James Price és Shona Heath társaságában nyerheti el az Oscar-díjat. A film vetélytársai ebben a kategóriában a Barbie, a Megfojtott virágok, a Napóleon és az Oppenheimer.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.