Somogyi Katalin Klinikai szakpszichológus

Somogyi Katalin Klinikai szakpszichológus Relaxációs és imaginációs terapeuta Párkapcsolat és alvás specialista,10 évig a Honvédkórház Alváscentrumában és Neurológiai osztályán dolgozott klinikai szakpszichológusként, 8 éve magánrendelés keretében pszichológiai tanácsadást és terápiát tart. 

Jelenleg egy budai pszichológiai magánrendelőt vezetek. Kevésbé probléma-orientált, inkább megoldás és fejlődés fókuszú terapeuta vagyok. Munkám során elsősorban szaktudásomat és tapasztalatomat valamint önismereti tudásomat és az alternatív gyógyászatban tanultakat hasznosítom, hogy minél hatékonyabb és gyorsabb segítséget tudjak nyújtani a hozzám fordulóknak. A beszélgetések mellett főként imaginációs és relaxációs módszerekkel dolgozom, ez a problémák mélyebb megértését segíti.

Specializációk / Szakterületek:

- párkapcsolati problémák és szexuális nehézségek (nem talál társat, nehezen bízik meg a partnerében, kommunikációs nehézségek, válás, harmadik személy megjelenése, elköteleződési nehézség, gyermekvállalási gondok, házassági krízis, csökkent szexuális kedv)

- válságok, krízisek, traumák (veszteségek, fájdalmas negatív események feldolgozása)

- stresszes élethelyzetek (döntési helyzetek, alkalmazkodási nehézségek, túlhajszoltság)

-relaxációs és imaginációs terápiák (relaxáció várandósoknak, hipnoterápia, NLP, KIP, ego state, autogén tréning, progresszív relaxáció, szimbólumterápia, meditáció)

- alvászavarok terápiája relaxációs módszerekkel (nehezen alszik el, sokszor felébred, ingerült és stresszes)

- nőiességgel és anyasággal kapcsolatos témák (női szerepek, női identitás, gyermekvállalás, nőgyógyászati pszichoszomatika, meddőség)

- önismereti kérdések, személyiség fejlesztés, identitás válság, célok újratervezése, önbizalom fejlesztés szorongásos panaszok (pánik-szédülés, fulladás, szívdobogás, fóbia, generalizált szorongás, vizsgadrukk)

- önértékelési zavarok (kisebbrendűségi érzés, bűntudat, alárendelődés, teljesítmény és megfelelési kényszer)

- hangulat zavarok (levertség, motiválatlanság, rossz közérzet)

- táplálkozási és testsúllyal kapcsolatos gondok személyközi problémák

- konfliktus kezelési, problémamegoldási gondok

Módszerek: stressz csökkentő tréning, autogén tréning imaginációs és relaxációs módszerek, hipnoterápia, KIP, NLP, ego state, meditáció kognitív terápia alternatív terápiák pár és családterápiás módszerek life coaching.

E-mail címem: somogyikata78@gmail.com 

Kérdezd a szakértőt!
Figyelem! A kérdés és a válasz nyilvános lesz. Olyan becenevet adj meg, amely alapján nem lehet azonosítani, mert a kérdésed mellett ez a név fog megjelenni.
Nem kaptál választ a kérdésedre? Ne keseredj el, inkább olvasd el a korábbi válaszokat. Lehetséges, hogy korábban már valaki ugyanazt megkérdezte, amit te is. Számtalan megkeresés érkezik a Life.hu szakértőihez, akik megadott szempontok alapján döntenek arról, mely kérdésekre válaszolnak. Megértésedet köszönjük!
Írd be a mezőbe a képen látható kifejezést:
pszichológusterapeutaszakértő