Grammy-díj: Hallgasd meg az év dalát!

gála az év dala díjátadó Grammy-díj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az idei Grammyn 81 kategóriában nyújtottak át díjakat. Nyert Beyoncé, Adele, Rihanna és Jay-Z is, de a legtöbb elismerést - négyet - idén Dan Auerbach, a Black Keys énekes-gitárosa kapta.
We Are Young

A legjobb popduó díjat a feledhetetlenül borzalmas ruhában érkező Kimbra és a belga-ausztrál Gotye kapta a Somebody That I Used To Know című számért. A legjobb albumért járó elismerést a Mumford & Sons angol folk-rock együttes a Babel című albummal érdemelte ki. Díjat kapott Kanye West és Jay-Z a legjobb rapszámért (... in Paris) és a legjobb rapelőadásért is elismerésben részesült.
A legjobb pop vokális albumnak Kelly Clarksonét ítélték, a tavalyi Grammy-gálán hat díjat begyűjtő Adele pedig a legjobb pop szóló előadónak találtatott. Rihanna rövid formátumú videó, Beyoncé pedig a legjobb hagyományos r&b előadás kategóriában nyert.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A díjazottak közé került az év legjobb hagyományos pop énekalbumáért Paul McCartney (Kisses On The Bottom). Ez az ex-Beatle 15. Grammy-díja. Taylor Swift az Éhezők viadala című film egyik betétdaláért (Safe & Sound) a The Civil Wars duóval közösen nyerte el a vizuális média számára írt legjobb dal díját.
Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.