Nelson Mandela Helle Thorning-Schmidt Barack Obama David Cameron Johannesburg selfie Michelle Obama
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az amerikai elnök a világ vezetőivel pózolt közösen Nelson Mandela gyászszertartása kellős közepén Johannesburgban. Biztos ez volt a megfelelő alkalom?

Barack Obama kicsit elvetette a sulykot. Az amerikai elnök remekül szórakozott a brit és a dán miniszterelnök társaságában az elhunyt dél-afrikai elnök, Nelson Mandela gyászszertartásán. David Cameron és a csinos Helle Thorning mellett foglalt helyet, amikor utóbbi előkapta mobilját és egy vigyorgó képet készített a trióról.

Forrás: AFP

Az USA elnökének balján a First Lady, Michelle Obama ült merev, rezzenéstelen arccal. Őt kihagyták a mókából. A selfie miatt sokan kritizálták a vezető politikusokat: tiszteletlenségnek és nagyfokú udvariatlanságnak tartják, hogy miközben ezrek gyászolták a Nobel-békedíjas politikust, ők hárman ilyen vidáman elvoltak.

Ahogy a Life.hu is beszámolt róla, a Dél-afrikai Köztársaság első fekete elnöke 95 éves korában hunyt el. Temetése december 15-én lesz szülőfalujában, Qunuban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.