A világ legszebb női mind boszorkányok!

film Michelle Pfeiffer díva mozi Charlize Theron Hollywood boszorkány Angelina Jolie
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Különös tendencia figyelhető meg az utóbbi évek hollywoodi filmjeiben: egykor szexszimbólumnak számító, mára érettebb korba lépő színésznők sora játszott el a filmvásznon boszorkákat - akik persze a legtöbb esetben eltűnő szépségüket hajszolják...

Michelle Pfeiffer - Lamia (Csillagpor)

A Csillagpor sok tekintetben fordulópontot jelentett Michelle Pfeiffer karrierjében: egyrészt filmszerepek nélkül eltelt sokéves kihagyást követően tért vissza abban az évben, másrészt Hollywood egykori babaarcú szépsége ettől kezdve bevállalta az idősebb női karaktereket is - sőt elcsúfítani is engedte magát. Ebben a filmben ugyanis olyan boszorkányt játszik, aki vénségesen vén és rettenetesen aszott már, a nővéreivel együtt él egy lepattant kastélyban, és egy égből véletlenül lehullott csillaglány szívére van szüksége ahhoz, hogy visszanyerje a fiatalságát. Amíg próbálja megszerezni, addig ilyen-olyan varázslatokkal ideig-óráig még szépnek tud látszani - de a mágikus smink is kevés az idő hatalma ellen.

Forrás: AFP/Photo12

Charlize Theron - Ravenna (Hófehér és a vadász)

Hófehérke jól ismert meséjét mondja el újra és formálja át némileg ez a mozifilm - a környezet fantasyra hajaz, a cselekmény gyakran akciófilmre, a gonosz mostoha pedig egy boszorkánykirályné. Akinek persze ettől még az a legnagyobb gondja, hogy a tükre szerint már nem ő a legszebb a vidéken - ha pedig ezt a tényleg tökéletes arcvonásokkal rendelkező, egykor szupermodell Charlize Theron mondja el a kamera előtt a harmincas évei végéhez közeledve, az valóban szomorúan hangzik.

Forrás: AFP/Photo12

Famke Janssen - Muriel (Boszorkányvadászok)

Persze a boszorkányos szerepek elszaporodásában az is közrejátszhat, hogy Hollywood az utóbbi időben előszeretettel dolgoz fel klasszikus meséket - a legtöbbször modernizálva, vagy némi műfajkombinálással előadva. Ilyen a Boszorkányvadászok is, melyben Jancsi és Juliska utótörténetét ismerhetjük meg: miután a mese végén ugye megmenekültek a mézeskalácsházban a gonosz banyától, együtt maradtak és felnőve kíméletlen boszorkány-fejvadásszá képezték ki magukat, ami a gyerekkori traumákat figyelembe véve érthető életpályamodell a részükről. Filmünk történetében pedig annak a főboszorkának a kiiktatására kapnak megbízást, akit a szépséges (színészi karrierje előtt szintén modellkedő) Famke Janssen játszik - gondolnánk róla, hogy már 50 éves lesz az idén?

Forrás: AFP/Photo12

Rachel Weisz - Evanora (Óz, a hatalmas)

Rachel Weisz nem számított soha igazán kimondott szexszimbólumnak, ugyanakkor a magyar származású színésznő természetes szépségét és nőies kisugárzását előszeretettel használták fel az alkotók a filmvásznon - általában persze a pozitív szereplők között. Annál meglepőbb, hogy ebben a történetben a negatív oldalon tűnik fel - igaz, teszi ezt egy olyan filmben és olyan világban (az Óz, a nagy varázsló sztorijának előzményeit elmesélő moziban), ahol senkiről sem tudható első ránézésre: jó vagy rossz rejtőzik benne?

Forrás: AFP/Photo12

Angelina Jolie - Demona (Demona - Maleficent)

Pont Angelina Jolie maradna ki egy hollywoodi trendből…? Elképzelhetetlen! 2014 nyarán érkezik a mozikba az a film, amelyben ő is megkapja a maga boszorkányszerepét: a rémmesében egy fordított Csiprerózsika-történet keretein belül ijesztgeti majd a tündöklően tehetséges, elbűvölően helyes és nagyon fiatal Elle Fanninget - aki talán nemsokára épp olyan szépségideál lesz, mint Angelina Jolie volt egykoron. De hát ezek a boszorkányos történetek sokszor épp erről (is) szólnak: a női szépség mulandóságáról és az örök körforgásról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.