Rúzsa Magdi:"A kedvesemnek nem jelent problémát, hogy sokan megismernek"

Fotó: Falus Kriszta -
Rúzsa Magdi karácsony interjú párkapcsolat magánélet énekesnő karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az énekesnő élete legnagyobb koncertjére készül, és izgalommal várja, hogy az elmúlt 10 év zenei pályafutására koronát tegyen. Rúzsa Magdival karrierről, magánéletről és a karácsony meghitt hangulatáról beszélgettünk.

Rúzsa Magdi éppen 10 évvel ezelőtt tűnt fel a Megasztár színpadán, és őszinte, szívből jövő énekével mindenkit levett a lábáról. A kislányból azóta kiforrott énekesnő lett, aki tudja, honnan jött és hová tart.

Fotó: Falus Kriszta

A Megasztár óta hatalmasat fordult veled a világ, az elmúlt 10 évnek mik voltak a csúcspontjai?
Rengeteg csodálatos dolog történt velem az elmúlt években, de nyilván a csúcspont az volt, amikor megnyertem a Megasztárt, aztán jött az Eurovízió, és mindeközben megkaptam a magyar állampolgárságot. Az egyik legnagyobb élményem a Kapcsolat-koncert volt, ahol megtapasztalhattam, milyen 250 ezer ember előtt fellépni. Elképesztő érzés volt, és biztos, hogy nem felejtem el, amíg élek. Aztán jött a Magdaléna című önálló zenei estem, ami az egyik legmeghatározóbb mérföldkő a karrieremben. Sokat dolgoztam együtt Presser Gáborral, akitől rengeteget tanulhattam. A Művészetek Palotájában rendezett koncertem is nagy siker volt, amire jó szívvel gondolok, és most itt állunk az Aréna-koncert kapujában, ami február 27-én kerül megrendezésre, és az elmúlt 10 év összegzése lesz.

A régi megasztáros társaiddal tartod a kapcsolatot, maradtak barátságok abból az időszakból?
Annyira más utakon járunk, hogy ritkán van alkalmam találkozni velük, ha mégis összefutunk, akkor elsztorizgatok velük, nagyokat nevetünk, és jó érzés visszagondolni azokra a hónapokra, amit együtt töltöttünk.

Viszonylag ritkán adsz interjút, nem engeded be a médiát az életedbe, hogyan sikerül ezt ilyen tudatosan kontrollálni?
Egyáltalán nem így van, sokszor adok interjút, viszont a magánéletembe, a párommal kapcsolatos intim szférámba nem engedem be a sajtót, ezzel az a célom, hogy a munkám kerüljön az előtérbe. A dalokról, a lemezekről, a karrierem éppen aktuális alakulásáról szívesen beszélek. Fontosnak tartom, hogy egy színpadi ember is megőrizzen magának valami titkot, ami csak az övé.

Tudom, hogy boldog párkapcsolatban élsz. A párod hogyan viseli, hogy egy imádott sztár a kedvese? A dalaiddal, karriereddel kapcsolatosan kikéred a tanácsait?
A párom nem a zene világában mozog, mégis nagyon jó zenei ízlése és hallása van, ezért remek tanácsokat tud adni. Azt, hogy sokan megismernek, jól kezeli, nem okoz neki problémát. A kedvesem a saját szakmájában nagyon sikeres, így én is sokszor büszke lehetek rá, ez pedig oda-vissza működik nálunk.

Forrás: Falus Kriszta

Közeledik a karácsony, hogyan készülsz? Elkezdtél már vásárolni ajándékokat? Mit kérsz a Jézuskától?

Karácsonykor Újvidéken leszünk. Ilyenkor gyermek lehetek újra, és ezt kiélvezem. Az évben ez az egy hét, amikor nem felnőttként kell a dolgaimat intézni, hanem engem is dédelgetnek. A nagy ebédek és vacsorák között csak picit kell besegítenem a háztartási munkába. Nagyon szép ilyenkor látni, érezni, ahogy a szórványmagyarság összejön az éjféli misén, és jelzi, hogy együtt vagyunk, és igyekszünk megőrizni és megtartani a hagyományainkat. Ami az ajándékokat illeti, leginkább kenyeret szeretek ajándékozni, mert szerintem ez egy szép üzenet, jó kívánság, hogy mindig legyen kenyér az asztalodon. Természetesen apróságokat vásárolok, de ezeket már előre megveszem, gyűjtögetem. Idén azt kérem a Jézuskáról, hogy sokan eljöjjenek a februári koncertemre.

Hogyan készülsz az Aréna-koncertre? Ilyenkor a próbák mennyivel előbb kezdődnek el, lesznek meglepetésvendégek?
Nagy a készülődés, már kezd összeállni a fejünkben a műsor mind látványban, mind zeneileg. Lesznek vendégek, három dal erejéig Presser Gábor, és azokat a dalokat fogjuk előadni, amiket nekem írt. Három dalban pedig a Boban Markovic Orkestar is megtisztel. Emellett pedig lesznek egyéb meglepetések is, hogy a közönséggel együtt egy csodás estét éljünk meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.