Hosszú Katinka elérte álmát! Európa-csúccsal nyert Marseille-ben

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka -
úszás Hosszú Katinka verseny Európa-csúcs
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az úszónő saját korábbi csúcsát megdöntve győzött 400 méter vegyesen az úszók Golden Tour elnevezésű, pénzdíjas franciaországi sorozatának harmadik, utolsó állomásán, Marseille-ben.

Hosszú Katinkánál nagy a boldogság, ugyanis a pénteki nyitónapon 4:29.89 perccel csapott célba, így 42 századdal múlta felül a 2009-es római világbajnokságon elért rekordját. A második helyezettre csaknem 9 másodpercet vert rá a sportoló.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

Senkinek nem sikerült 2012 óta 4:30 percen belül úszni. Akkor a londoni olimpia döntőjében Je Si-ven 4:28.43-mal nyert aranyérmet - írja az Origo. Katinka Facebook-oldalán tudatta az örömhírt a rajongóival, és azt is elárulta, már évek óta ezért az eredményért küzdött.

Forrás: Facebook/Hosszú Katinka

“Új Európa-csúcsot úsztam 400 vegyesen! 4:29,89! Több mint 7 éve kergetem ezt az időt, és az előző csúcsot 2009-ben úsztam (4:30,3). És milyen igaz, soha ne add fel!!” - írta az úszónő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.