Hatalmas bravúr! Klein Dávid csúcsra ért

Annapurna siker csúcstámadás oxigénpalack Himalája Klein Dávid
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A magyar hegymászó oxigénpalack nélkül jutott fel a Himalájában található 8091 méter magas Annapurna csúcsára. Dávidnak ez a negyedig nyolcezres csúcsa és ő az első magyar hegymászó, aki meghódította az Annapurnát!

Az örömhírt, Kelin Dávid Facebook oldalán osztották meg, a kiírás szerint a hegymászó vasárnap este már lefelé mászott és elérte a 7100 méteres tábort, majd ott töltötte az éjszakát, ám még nagyon nehéz út vár rá, hiszen a legnehezebb szakaszt a 2-es és a 3-as tábor közötti Crosshair kuloáron még át kell küzdenie magát, hogy biztonságos terepre érjen.

Forrás: Jhonnie Walker

„Dávid ma az alacsonyabban lévő négyes táborban (C4: kb. 7100m) éjszakázik, mert rendkívül hosszú és kimerítő mászás áll mögötte, és holnap még jön az ereszkedés neheze, hiszen a hegy legveszélyesebb szakaszán – a 2-es és a 3-as tábor közötti Crosshair kuloáron – is át kell haladnia. Reméljük, hogy Dávid mihamarabb telefonál az alaptáborból!" – olvasható a hegymászó közösségi oldalán.

Dávidnak a mostani expedíció alatt két csúcstámadása volt, az első nem sikerült, mert 7400 méterről vissza kellett fordulnia, ugyanis az időjárás nem engedte tovább. A második csúcstámadás azonban sikeres volt, így Dávid elmondhatja magáról, hogy ő az első magyar hegymászó, aki az Annapurna csúcsán álhatott.

Klein Dáviddal a Life.hu beszélgetett indulás előtt

„Azt gondolom nagyon jó, hogy e két csúcs megmászása (Manaslu és Annapurna) egymás után következnek az életemben, mert karakterükben, klímájukban és a technikai nehézségek tekintetében is nagyon hasonlóak, így amit a Manaslun megtanultam, alkalmazni tudom majd az Annapurna expedíció során is" - mondta Dávid, a Life.hu interjújában.
Kemény kihívás vár a magyar sztárpárokrahttp://www.life.hu/sztarok/20160501-a-tv2-dragam-add-az-eleted-game-showban-abel-anita-es-majka-kemeny-kihivas-ele-allitja-a.htmlA TV2, Drágám, add az életed! gameshowja sokkal több, mint a megszokott celebpárokat felvonultató műsorok. Itt valóban foggal-körömmel küzdenek a férfi szereplők. TV + Sztárok--Rubint, Sarka, Ungár? Íme a legdögösebb magyar milfekhttp://www.life.hu/sztarok/20160430-a-legdogosebb-magyar-milf-ek-rubint-reka-sarka-kata-ungar-aniko-szucs-judith.htmlKörbekukkantottunk a magyar sztárvilágban, és megtaláltuk, kik azok az egy- vagy többgyermekes szexi anyukák, akikkel bármelyik pasi szívesen eltöltene egy forró éjszakát. TV + Sztárok--Kiderült: Várkonyi Andrea marad a képernyőnhttp://www.life.hu/sztarok/20160429-varkonyi-andrea-a-tv2-tenyek-egykori-hiradosa-marad-a-csatorna-kepernyojen.htmlNemrég arról szóltak a hírek, hogy Várkonyi Andrea állítólag nagyon kiborult attól, hogy egy Facebook-bejegyzésből tudta meg, hogy távoznia kell a Tényekből, ahol Marsi Anikó váltja majd. A csatorna most tisztázta a helyzetet. TV + Sztárok--Görög Zita kockahasra gyúr, nehogy Bochkor megszóljahttp://www.life.hu/sztarok/20160427-gorog-zita-modell-kockahasra-gyur-nehogy-bochkor-gabor-megszolja.htmlA modell egy Facebook-posztban szólt be Bochkor Gábornak, aki múltkor kifejtette, hogy egy nő nem hízhat el. TV + Sztárok--Radics Gigi szexi fotóval ünnepelte hazatéréséthttp://www.life.hu/sztarok/20160426-radics-gigi-enekesno-szexi-fotoval-unnepelte-hazatereset-amerikabol.htmlAz énekesnő remek formában tért haza Amerikából, és egy csodás fotón tündökölve köszöntötte rajongóit. TV + Sztárok--Marsi Anikó férje, Palik László ledöbbent a TV2 ajánlatátólhttp://www.life.hu/sztarok/20160426-marsi-aniko-a-tv2-tenyek-uj-musorvezetojenek-ferje-palik-laszlo-ledobbent-a-tv2-ajanlatatol.htmlA TV2 Tények új műsorvezetőjének férje, Palik László megdöbbent, amikor meghallotta, milyen ajánlatot kapott felesége. TV + Sztárok--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.