Így titkolta súlyos betegségét Freddie Mercury

Forrás: DPA/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Db -
betegség halál titok Freddie Mercury
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Queen legendás énekese 25 évvel ezelőtt hunyt el AIDS-ben. Most kiderült, hogy állapotáról sokáig nem beszélt senkinek, még a családjának sem. 

Freddie Mercury egyik legközelebbi barátja, Peter Straker nemrég kiadta az életrajzi könyvét. Ebben elmondta, hogy a sztár tudatosan titkolta a halálos betegségét, hiszen félt attól, hogy egy perc nyugta sem lesz a sajtó miatt. Az énekes 1991. november 24-én hunyt el, ám a nyilvánosság mindössze 24 órával később tudta meg, miben hunyt el - írja a Mirror.

Freddie Mercury Forrás: DPA/AFP/Verwendung weltweit, usage worldwide/Db

"Tudtam, hogy beteg. Teljesen lefogyott, jártányi ereje sem volt. Freddie állandóan mondogatta, hogy valamilyen vérbetegsége van. Végül egy este ültem az ágya szélén, tévéztünk, ő egyre rosszabbul lett. Megkérdeztem tőle: mondd meg, AIDS-es vagy? Azt felelte: nem. Másnap már nem engedtek be a házba, soha többé nem láttam" - olvasható a férfi könyvében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.