Rabosították Győzikét, 50 milliós adócsalás a vád

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
Gáspár Győző NAV adó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A NAV (Nemzeti Adó- és Vámhivatal) házkutatást tartott Győzikéék házában, és több ingóságot is lefoglaltak. A zenész azt állítja, hogy alaptalanak a vádak, nem követett el semmit. Csütörtökön hallgatták ki Egerben.

"Senkinek sem kívánom azt, amin én átmentem. Rengeteg ember szállta meg a házamat, még a telefonomat is elvették, senkit nem tudtam hívni. Aztán rabosítottak, elvittek Egerbe, de szerencsére este már elengedtek. Meghurcoltak, és húsvét előtt ezt csinálták velem" - mesélte a Blikknek Gáspár Győző.

Rabosították Győzikét Fotó: Szabó Gábor - Origo


A NAV szerint Győzike 2014-ben egy román cég számlájáról vett fel több mint 50 millió forintot, és azzal nem számolt el. Azt a hatóság is elismerte, hogy korábban a showman adott kölcsön közel 70 millió forintot a cégnek, ám a visszavétkor nem tüntette fel a jogcímet. A NAV szerint az 50 milliós összeg bevételnek minősül, így az ez után járó adót be kell fizetni. A Salgótarjáni Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság ítélete szerint Győzinek 15 napon belül meg kell fizetnie a 100 000 forintos perköltséget, az egymilliós illetéket, és a pertárgyérték 16,9 milliós összegét is el kell kezdenie törleszteni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.