Hosszú Katinka csodálatos levelet kapott

Fotó: Mudra László - Origo -
Hosszú Katinka levél
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hosszú Katinka rendkívül meghatódott a levélen, amit a követőinek is megmutatott. 

Hosszú Katinka egy igen különleges levelet kapott a napokban. A szöveg tele van elismeréssel, érzelmekkel és tisztelettel. Nem csoda, hogy a háromszoros olimpiai bajnok úszónőt is megérintették a sorok, amelyeket Germán Ovidiusz András senior úszóbajnok fia, Róbert küldött.

Elképesztő sorokat kapott Hosszú Katinka Fotó: Mudra László - Origo

"Kedves Katinka!

Ne haragudj, hogy tegezlek de kislány korod óta a családunk része voltál a többi sikeres úszóval együtt. A mi családunk egy úszódinasztia volt, de főleg az Édesapám. A story úgy kezdődik, hogy kb. 2 hete temettem el édesapámat.

84 éves volt és lényegében az uszodából ment a temetőbe. Egy nagyon nagy sportemberről van szó, bár sajnos nagyon kevesen ismerték. Örökös senior úszóbajnok volt és azokon a számokon amiken elindult általában meg is nyerte. Szerény ember volt.

A Budapesti FINA-ra gőzerővel készült és itthon akarta megmutatni, hogy mire képes, de a betegsége sajnos ezt nem tette lehetővé. Kerekes székkel még egyszer ki tudtam vinni az uszodába, hogy a klór illatát, a víz látványát magába szívhassa. Sajnos arra a napra amikor te is úsztál, nem tudtam jegyet szerezni.

Egy nap együtt néztük a TV-t és otthonról szurkoltunk valamelyik elődöntődön amikor mondta, hogy személyesen is ismer téged. Mondom tényleg? Azt mondta igen, amikor kicsi kislány voltál valamelyik versenyen odamentél hozzá és azt mondtad neki, hogy „a bácsi milyen jól úszik...én biztosan nem fogok tudni ilyen jól úszni..." de apukám azt mondta, hogy dehogynem, Te sokkal de sokkal jobban fogsz úszni mint én....

Akkor még kicsi cserebogár voltál ma pedig sikeres sportoló mindannyiunk örömére. Nagyon sok gyereknek, felnőttnek egyaránt példaképe vagy. Apukám tengernyi érmet gyűjtött össze élete során. Osztogatta őket a gyerekeknek. Azt mondta, ha egyszer találkozom veled, adjak neked is egy értékes érmet. Egy LEN vagy FINA érmet. Mert ezeket tartotta a legbecsesebbnek. Csodálkoztam, hogy halálos ágyán ez ilyen fontos volt, hogy elmondja nekem.

Ha elfogadod akkor szívesen valahol valamikor átadom ezeket az érmeket neked, az Édesapám nevében. Mert ezekben az érmekben benne van az úszás, de legfőképpen a sport szeretete. Ő nem tudott olyan magasra jutni mint te, de mint sportot szerető emberek egy dobogón lennétek.

Hálás vagyok nektek a férjeddel együtt, hogy ilyen sokat tesztek a magyar úszósportért. Innen hátulról mi sokan nagyon szurkolunk nektek névtelenül is. Azt kívánom neked Katinka, hogy legyen kitartásod, erőd, egészséged, hogy az összes álmodat valóra váltsd!

Sok szeretettel üdvözöllek: Germán Róbert (Germán Ovidiusz András fia)"

Katinka a közösségi oldalára is kiposztolta a levelet, amit a követők többezer kedveléssel és rengeteg kommenttel jutalmaztak. Többen is kifejezték a meghatottságukat és az együttérzésüket. Mint kiderült, Róbert válaszul két dedikált könyvet kapott ajándékba.

Hosszú Katinka eltorzult arccal fotózkodott

Az Iron Lady bár a medencében mindig nagyon koncentrált és komoly, a magánéletben egy igazi poéngyáros, a posztjaiból legalábbis erre következtetünk. Ezúttal sem fogta vissza magát: fotó!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.