Kiderült, mit kiáltott a királynő, mikor megtudta, hogy Diana hercegné meghalt

Forrás: Getty Images, AFP -
Diana hercegnő autóbaleset sokk II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
20 éve már annak, hogy Diana hercegnő életét vesztette a párizsi Alma lalagútban történt szörnyű balesetben. A királyi családról, és a történtekről azóta több könyv is megjelent, egy új mű szerzője azonban most előkerített egy fütanút, aki hallotta, hogyan reagált a királynő, mikor tudomást szerezett menye haláláról - írja a Sunday Express.

A királyi család egyik életrajzi könyvét készítő Ingrid Seward egy szemtanúra hivatkozva arról számolt be, hogy a királynő a következőket kiáltotta, mikor közölték vele, hogy Diana hercegnő elhunyt: "Biztos, hogy valaki megolajozta a fékeket!" A beszámoló szerint II. Erzsébet sokkot kapott a tragédia hallatán. Megjegyzése azonban a szerző szerint ez a megjegyzsé kapcsolatuk rendkívüliségére utal, amire a könyvben is kitér.

A királynő sokkot kapott, mikor Diana halálhíréről értesült Forrás: Getty Images, AFP

A szerző szerint a királynő és Diana viszonya folyton változott. Megismerkedésükkor a fiatal Diana nagyon jó benyomást tette a királynőre, ami később, az esküvő után megváltozott. A királynő nem örült annak, hogy Diana népszerűsége miatt a sajtó sokkal élénkebben érdeklődött a királyi család után, és amikor csak tehette, igyekezett elvonni a média érdeklődését fia családájáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.